Een Eenvoudige Database Maken

Inhoudsopgave:

Een Eenvoudige Database Maken
Een Eenvoudige Database Maken

Video: Een Eenvoudige Database Maken

Video: Een Eenvoudige Database Maken
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Een database is informatie die op een bepaalde manier is gestructureerd. Het is erg handig om met dergelijke gegevens te werken en het zoekproces wordt enorm versneld. Dus hoe maak je een eenvoudige database?

Een eenvoudige database maken
Een eenvoudige database maken

instructies:

Stap 1

Denk goed na over uw databasestructuur. Bepaal de informatie die zal worden opgenomen en tel het aantal vereiste kolommen, bijvoorbeeld voor een klantenmailing heeft u een e-mailadres nodig. Houd er rekening mee dat het handiger is om alle gegevens in meerdere tabellen te plaatsen in plaats van in één. Het is dan veel gemakkelijker om de gegevens te corrigeren zonder naar alle informatie te kijken.

Stap 2

Maak een database in Microsoft Office Access. Open eerst het programma en selecteer de opdracht "Bestand maken". Selecteer vervolgens in deze sectie "Nieuwe database".

Stap 3

Geef uw database een naam die wordt gekoppeld aan de gehoste gegevens en sla deze op in de juiste map. De database kan automatisch worden opgeslagen in Mijn Documenten.

Stap 4

Selecteer "Maak tabel in ontwerpmodus" - dubbelklik. Deze optie is het handigst omdat: stelt u in staat om een tabel te maken, niet met een standaard aantal kolommen, maar met het aantal dat u nodig heeft.

Stap 5

Onderzoek het venster dat verschijnt om een tabel te maken. De eerste kolom is "Veldnaam" - voer daar de naam van de bijbehorende attributen in. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst in de volgende kolom "Gegevenstype", waaruit u het juiste type selecteert, bijvoorbeeld tekst, numeriek, enz. De derde kolom heet Beschrijving. Vul de benodigde gegevens in.

Stap 6

Verander de waarden. Om schijfruimte te besparen, stelt u de grootte van de velden in, d.w.z. kolommen van de vereiste grootte hebben bijvoorbeeld niet altijd 50 standaardtekens nodig om een naam te schrijven, vaak zijn er slechts 10-15 tekens nodig. Sla het bestand op na alle procedures.

Stap 7

Verander de structuur van de tabellen. Beweeg over het dialoogvenster en selecteer de opdracht "Invoegen" - "Rijen". Verhoog dus het aantal velden voor het invoeren van nieuwe gegevens. Voeg een veld toe om de primaire sleutel van de tabel te plaatsen. Deze sleutel identificeert elke regel en is het individuele nummer dat nergens wordt gedupliceerd.

Aanbevolen: