Hoe Een Mysql-database Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mysql-database Te Maken
Hoe Een Mysql-database Te Maken

Video: Hoe Een Mysql-database Te Maken

Video: Hoe Een Mysql-database Te Maken
Video: MySQL IN 10 MINUTES | Introduction to Databases, SQL, u0026 MySQL 2024, Mei
Anonim

MySQL DBMS is een van de meest populaire ter wereld. Het wordt gebruikt in zowel kleine als grote projecten met een hoge belasting. Ervaring met mysql is dan ook voor geen enkele IT-technicus overbodig. U kunt leren werken met mysql door de documentatie te lezen en te oefenen. Maar dit zal veel vragen oproepen. En een van de eerste zal de vraag zijn hoe je een mysql-database kunt maken en op welke manier je dat het beste kunt doen.

Hoe een mysql-database te maken
Hoe een mysql-database te maken

Noodzakelijk

Gegevens voor toegang tot de mysql-server. Mysql console-client

instructies:

Stap 1

Maak verbinding met de mysql-databaseserver. Om dit te doen, start u de mysql-consoleclient met de juiste waarden voor de parameters -h, -u en --password. De parameter -h specificeert de hostnaam van de mysql-server. De parameter -u specificeert de gebruikersnaam waaronder de mysql-client moet inloggen op de server, en de parameter --password specificeert het wachtwoord van de gebruiker. De hostnaam van de server kan een IP-adres of een symbolische naam zijn. De opstartregel van de mysql-client om verbinding te maken met een databaseserver die op de lokale machine draait met gebruikersnaam test_user en wachtwoord test_user_pwd kan er als volgt uitzien: "mysql -h localhost -u test_user --password = test_user_pwd". Als het clientprogramma met succes verbinding heeft gemaakt met de server, verschijnt een overeenkomstige prompt op het scherm.

Stap 2

Maak een lijst van de beschikbare tekensets die kunnen worden gebruikt om databases te maken. Voer het commando "TOEN KARAKTERSET;" in en druk op de ENTER-toets.

Stap 3

Maak een lijst van bestaande databases. Voer het commando "SHOW DATABASES;" in en druk op de ENTER-toets.

Stap 4

Selecteer een naam en tekenset voor de aan te maken database. De naam mag niet voorkomen in de lijst met bestaande databasenamen. De tekenset moet op de server zijn geïnstalleerd. Het kan worden geselecteerd uit de lijst die wordt weergegeven door de opdracht "SHOW CHARACTER SET;".

Stap 5

Maak een mysql-database. Om dit te doen, voert u een commando in met de vorm "CREATE DATABASE` database_name` CHARACTER SET character_set COLLATE comparison_rules; ". Geef de databasenaam van uw keuze op voor de parameter database_name. De parameter "charset" moet een geldige tekensetnaam zijn. Geef voor de parameter "collation_rules" de waarde op van het veld "Default collation" uit de lijst met tekensets die overeenkomen met de geselecteerde set. Als u niet zeker weet welke tekenset u voor uw database moet gebruiken, kiest u utf8. Dit is een universele set die bijna alle bestaande symbolen van bijna alle talen van de wereld ondersteunt. Als de database succesvol is aangemaakt, wordt een bijbehorend bericht weergegeven.

Aanbevolen: