Het Bureaubladthema Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Bureaubladthema Wijzigen
Het Bureaubladthema Wijzigen

Video: Het Bureaubladthema Wijzigen

Video: Het Bureaubladthema Wijzigen
Video: Thema van uw computer wijzigen 2024, April
Anonim

De skin bepaalt hoe uw gebruikersinterface eruitziet in Windows. Standaard bureaubladthema's, vensters, knoppen en andere elementen kunnen vervelen. In dit geval komt de ingebouwde mogelijkheid om het bureaubladthema te wijzigen te hulp. Alle Windows vanaf Windows XP hebben het. Omdat zelfs nu deze versie van Windows erg populair is vanwege de eenvoud, het gebruiksgemak en het lage verbruik van bronnen.

Het bureaubladthema wijzigen
Het bureaubladthema wijzigen

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows XP;
  • - thema's;
  • - themabestand uxtheme.dll.

instructies:

Stap 1

U kunt het thema wijzigen in het thema dat in Windows is ingebouwd, of u kunt het wijzigen in een ander thema. Om over te schakelen naar het standaardthema, klikt u met de linkermuisknop op "Start" -> "Instellingen" -> "Configuratiescherm" -> "Beeldscherm" en gaat u naar het tabblad "Uiterlijk". Hier kunt u het thema wijzigen door het gewenste thema te selecteren in het gedeelte "Windows en knoppen" en op "Toepassen" te klikken. De ontwikkelaars van Windows XP hebben slechts twee thema's ingebouwd in hun besturingssysteem: "Windows XP Style" en "Classic".

Stap 2

Verdere handelingen worden niet aanbevolen als u niet zeker bent van uw capaciteiten of geen voldoende ervaren gebruiker bent. Anders kan Windows niet goed werken. In ieder geval, voordat u met het besturingssysteem gaat experimenteren, is het raadzaam een reservekopie te maken van de System32-map die zich in de Windows-map bevindt.

Stap 3

Om extra thema's te installeren, moet u eerst het themabestand uxtheme.dll patchen. Dit bestand is algemeen beschikbaar op internet, zorg er wel voor dat het geschikt is voor uw versie van Windows. Het gedownloade bestand moet het standaardbestand vervangen dat zich op C: WindowsSystem32 bevindt. Zoek en download nu extra thema's online. Voer het bestand uit met het thema dat u leuk vindt. Klik volgende. Het standaard installatiepad is C: WindowsResourcesThemes. Als u Windows op een andere schijf hebt geïnstalleerd, wijzigt u de stationsletter in degene die u hebt. Volg daarna de instructies van de installatiewizard.

Stap 4

Als het thema niet is gewijzigd, gaat u automatisch terug naar "Start" -> "Instellingen" -> "Configuratiescherm" -> "Beeldscherm" en gaat u naar het tabblad "Uiterlijk". Er zijn nu extra thema's om uit te kiezen.

Stap 5

Als u onnodige of onnodige thema's uit deze lijst wilt verwijderen, klikt u op "Deze computer" en selecteert u het station waarop Windows is geïnstalleerd en gaat u naar de map C: WindowsResourcesThemes. Om een thema te verwijderen, verwijdert u het bestand met de thema-extensie en de map (indien aanwezig) met dezelfde naam als het verwijderde bestand.

Aanbevolen: