Hoe Rek Ik Een Foto Uit?

Inhoudsopgave:

Hoe Rek Ik Een Foto Uit?
Hoe Rek Ik Een Foto Uit?

Video: Hoe Rek Ik Een Foto Uit?

Video: Hoe Rek Ik Een Foto Uit?
Video: Foto basics #5: Sluitertijd 2024, Mei
Anonim

U kunt het formaat van een foto wijzigen, verkleinen of vergroten, en ook onnodige afbeeldingen bijsnijden om een avatar of een element van een collage te maken voor een fotomontage van een foto met behulp van verschillende grafische editors, bijvoorbeeld Adobe Photoshop. Veel mensen vinden Photoshop echter te moeilijk om onder de knie te krijgen. In dat geval kan de gratis en gebruiksvriendelijke XNView-software u helpen het formaat van uw foto aan te passen en te omranden.

Hoe rek ik een foto uit?
Hoe rek ik een foto uit?

instructies:

Stap 1

Installeer en voer het programma uit en open vervolgens de foto die u erin wilt wijzigen. Als u de foto alleen tot een bepaald formaat wilt verkleinen en bijvoorbeeld wilt inlijsten om deze te optimaliseren voor plaatsing op internet, opent u het tabblad "Afbeelding" in het menu en selecteert u "Canvasformaat".

Stap 2

Geef in de instellingen voor de schermgrootte de gewenste hoogte en breedte op en selecteer vervolgens, door op de overeenkomstige knop in het onderstaande paneel te klikken, welke kant van de afbeelding wordt gebruikt voor het bijsnijden. Zo kunt u de foto verkleinen tot de gewenste resolutie door de afbeelding uit de rechter-, linker- of hoek van de foto bij te snijden.

Stap 3

Je kunt de foto ook willekeurig bijsnijden. Deze methode is geschikt voor diegenen die een deel van de afbeelding willen uitknippen voor een avatar of pictogram. Gebruik de muiscursor om een richtingspunt in de linkerbovenhoek van de foto te vinden en sleep dit punt terwijl u de muisknop ingedrukt houdt naar de rechterbenedenhoek. U ziet een rechthoekig kader rond de foto bewegen.

Stap 4

Verplaats dit kader en wijzig het formaat zodat het het gewenste deel van de foto beperkt. Klik met de rechtermuisknop op het omlijnde gebied en selecteer de optie "Bijsnijden" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Om de foto te verkleinen of uit te rekken tot een willekeurig formaat, opent u opnieuw het tabblad "Afbeelding" in het menu en selecteert u "Formaat wijzigen". Geef in het veld "hoogte" en "breedte" de willekeurige afmetingen op die u nodig hebt en klik op OK.

Stap 6

Als je een foto hebt gecomprimeerd, kan deze wat van zijn scherpte verliezen. Om uw foto's weer scherp te krijgen, opent u het tabblad "Filter" en klikt u op de knop "Effecten". Selecteer het filter "Detaildetail", "Edge Work" of "Focus Enhancer".

Aanbevolen: