Hoe Het Oude BIOS Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Oude BIOS Terug Te Krijgen
Hoe Het Oude BIOS Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Oude BIOS Terug Te Krijgen

Video: Hoe Het Oude BIOS Terug Te Krijgen
Video: BIOS UPDATE? Zo installeer je dat! | TechTime 2024, Maart
Anonim

Er worden verschillende methoden gebruikt om de BIOS-menu-instellingen te resetten. Meestal wordt deze functie gebruikt wanneer het nodig is om snel de fabrieksinstellingen toe te passen, om een stabiele werking van de apparatuur te garanderen.

Hoe het oude BIOS terug te krijgen
Hoe het oude BIOS terug te krijgen

Noodzakelijk

  • - Kruiskopschroevendraaier;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en houd de Delete-toets (Del) ingedrukt. Nadat u het hoofd-BIOS-menu hebt geopend, zoekt en markeert u Standaardinstellingen gebruiken. Druk op de Enter-toets en bevestig de bewerking. Onthoud dat daarna absoluut alle instellingen worden gereset, inclusief de nieuwe parameters van de CPU en RAM.

Stap 2

Soms treden er fouten op bij het opstarten van de pc in het geval van onjuist uitgevoerd overklokken. Als u geen toegang kunt krijgen tot het BIOS-menu, gebruikt u de mechanische resetmethode. Haal de stekker van uw pc uit het stopcontact. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Zoek de kleine, ronde batterij op het moederbord en verwijder deze.

Stap 3

Sluit met een metalen gereedschap de contacten in het stopcontact. Installeer de batterij en zet de pc aan. Probeer het BIOS-menu te openen. Als de inlogprocedure is gelukt, reset dan de instellingen opnieuw zoals beschreven in de eerste stap.

Stap 4

Toegang krijgen tot de BIOS-batterij bij gebruik van een mobiele computer is niet eenvoudig. Soms wordt deze batterij gewoon in het stopcontact gesoldeerd. In dergelijke gevallen moet de systeemkaart BIOS-resetknoppen hebben. Ze hebben meestal het label Reset CMOS of CMOS Default. Toegang tot het moederbord van uw mobiele computer. Om dit te doen, draait u ofwel de schroeven los en verwijdert u de onderste wand van de behuizing, of verwijdert u het toetsenbord (afhankelijk van de fabrikant van de laptop en het specifieke model van het apparaat).

Stap 5

Klik op de gewenste knop en bouw uw computer. Soms worden de functies van de knoppen uitgevoerd door een speciale jumper. Zoek de contacten met daarnaast een inscriptie Reset CMOS. Verwijder de jumper en sluit de pinnen kort. Soms is het nodig om de jumper naar een ander paar connectoren te verplaatsen.

Aanbevolen: