Een Bestand Kopiëren Met Vervanging

Inhoudsopgave:

Een Bestand Kopiëren Met Vervanging
Een Bestand Kopiëren Met Vervanging

Video: Een Bestand Kopiëren Met Vervanging

Video: Een Bestand Kopiëren Met Vervanging
Video: Video: Kopiëren of verplaatsen van een bestand in Windows Verkenner 2024, Mei
Anonim

Kopiëren en vervangen is de bewerking waarbij het ene bestand wordt vervangen door een ander bestand met dezelfde naam en extensie. In dit geval kan de inhoud van de bestanden sterk verschillen. De kopieermethode is universeel voor alle soorten bestanden en mappen.

Een bestand kopiëren met vervanging
Een bestand kopiëren met vervanging

instructies:

Stap 1

Open de map waaruit u het bestand of de map wilt kopiëren. Selecteer een object door op de cursor te drukken of verplaats de selectie met de pijltoetsen. Kopieer het object vervolgens naar het klembord.

Kopiëren doe je door tegelijkertijd op de “Ctrl-C”-toetsen te drukken. Er zijn andere manieren: druk op de knop "Eigenschappen" tussen de rechter "Alt"- en "Ctrl"-toetsen. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Kopiëren". Hetzelfde menu wordt weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop op de muis klikt (klik op een object).

Stap 2

Open de doelmap. Zorg ervoor dat een soortgelijk object (bestand of map) van hetzelfde type is en dezelfde naam heeft. Anders wordt het object zonder vervanging naar de map gekopieerd.

Stap 3

Plak het object in de doelmap. Er zijn minstens drie opties: de eenvoudigste - de combinatie "Ctrl-V", Plakken door het contextmenu kost iets meer tijd (klik op de knop "Eigenschappen" als er geen geselecteerde bestanden zijn of de rechtermuisknop op een lege plaats in de map en selecteer de opdracht "Plakken").

Stap 4

In het dialoogvenster dat verschijnt, bevestigt u, afhankelijk van het type systeem, het feit van vervanging (de "Ja"-knop), of selecteert u "Kopiëren met vervanging" uit de aangeboden opties.

Aanbevolen: