Een App Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat

Inhoudsopgave:

Een App Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat
Een App Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat

Video: Een App Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat

Video: Een App Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat
Video: Instructievideo; inloggen met een authenticatie-app 2023, Maart
Anonim

Om te beschermen tegen potentieel gevaarlijke software, gebruiken Nokia-smartphones een veiligheidscertificeringssysteem. Applicaties die niet zijn ondertekend met een certificaat zijn beperkt in functionaliteit of starten helemaal niet.

Een app ondertekenen met een persoonlijk certificaat
Een app ondertekenen met een persoonlijk certificaat

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Sisigner-programma.

instructies:

Stap 1

Om de aanvraag met een persoonlijk certificaat te ondertekenen, heeft u het programma SisSigner nodig. Download het van internet en pak het uit op een geschikte plaats. Het archief bevat alle bestanden die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Installeer het programma op de harde schijf van uw computer. Kopieer de cert-map uit het gedownloade archief en plak deze in de hoofdmap van de geïnstalleerde applicatie.

Stap 2

Ontvang een persoonlijk handtekeningcertificaat. Een certificaat is een elektronisch document dat het recht geeft om applicaties te installeren voor een specifieke gebruiker. Maak hiervoor gebruik van een van de online diensten. U moet de IMEI van uw telefoon in een speciaal veld invoeren (u kunt erachter komen door * # 06 # te kiezen). De tijd tot het certificaat en de sleutels hiervoor gereed zijn kan variëren van enkele uren tot een dag (afhankelijk van de gebruikte dienst). Zodra de bestanden klaar zijn, downloadt u ze naar uw computer.

Stap 3

Kopieer het ontvangen certificaat (een bestand met een cer-extensie) naar de SISSigner-directory, kopieer daar de sleutels naar het certificaat (een bestand met een key-extensie). Start vervolgens het programma en specificeer in het geopende venster het pad naar het sleutelbestand en het pad naar het certificaat. Voer in het venster voor het invoeren van het wachtwoord voor het sleutelbestand 12345678 in (de standaardwaarde). Selecteer "Volgende", klik op de knop "Bladeren" en geef de aanvraag op die u wilt ondertekenen. Alle parameters zijn geconfigureerd, klik op de knop "Ondertekenen". Het ondertekeningsproces van de aanvraag is voltooid.

Stap 4

Sluit je telefoon met een USB-kabel aan op je computer. Start de applicatie PC Suite en gebruik deze om het programma op uw telefoon te installeren. U kunt de ondertekende applicatie ook naar uw telefoon kopiëren en rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat installeren.

Populair per onderwerp