Een Wachtwoord Instellen Voor Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Een Computer
Een Wachtwoord Instellen Voor Een Computer

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Computer

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Computer
Video: How to set password on Laptop || Computer || Windows 10|| How To Change Password In Windows 10, 2020 2023, Maart
Anonim

Er zijn verschillende basismethoden om toegang tot uw pc te voorkomen. Het wordt aanbevolen om alle beschikbare methoden te gebruiken om een maximale bescherming van belangrijke gegevens te garanderen.

Een wachtwoord instellen voor een computer
Een wachtwoord instellen voor een computer

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan, houd de Delete-toets ingedrukt. Zodra het BIOS-menu is geladen, markeert u Set Supervisor Password en drukt u op Enter. Voer uw wachtwoord twee keer in en druk nogmaals op Enter. Selecteer Opslaan en afsluiten. Wanneer u nu de computer aanzet, verschijnt er een venster waarin u het wachtwoord moet invoeren om door te gaan met downloaden.

Stap 2

Ga opnieuw naar het BIOS-menu. Selecteer Set BIOS Password en stel een wachtwoord in voor dit menu. Dit voorkomt ongewenste wijzigingen in de computerinstellingen. Helaas kunnen deze twee wachtwoorden eenvoudig worden uitgeschakeld door de batterij op het moederbord uit het stopcontact te halen.

Stap 3

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Gebruikersaccounts. Verwijder eerst alle ongebruikte accounts. Dit vermindert de tijd die nodig is om de computerbeveiliging te configureren. Selecteer een eventueel overgebleven account en ga naar het menu Wachtwoord maken. Voer voor deze gebruiker twee keer hetzelfde wachtwoord in. Volg dezelfde procedure voor andere accounts.

Stap 4

Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, neemt u nog een stap. Zet uw computer aan en open het menu Geavanceerde opstartopties. Hiervoor moet meestal op de F8-toets worden gedrukt. Selecteer "Windows Veilige modus".

Stap 5

Wanneer het accountselectiemenu verschijnt, logt u in met het "Beheerder"-account. Dit account is niet zichtbaar bij het starten van de normale bedrijfsmodus van het besturingssysteem. Stel een wachtwoord in voor dit account. Dit is erg belangrijk omdat hij alle mogelijke toegangsrechten heeft tot de pc-instellingen. Met zijn hulp kunt u een nieuw account maken, dat zichtbaar is in de normale modus. Bescherm gevoelige gegevens met met een wachtwoord beveiligde archieven om ongeoorloofd gebruik te voorkomen.

Populair per onderwerp