Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld
Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld

Video: Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld

Video: Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld
Video: SPIEGELBEELD in spiegelbeeld 2024, Mei
Anonim

Het spiegelen van een object kan vaak zeer interessante effecten opleveren. Gewoonlijk is het voldoende om op één knop (H of V) te drukken om een spiegelbeeld te krijgen. Een spiegelbeeld maken en naast het origineel plaatsen is echter wat lastiger.

spiegelbeeld naast het origineel
spiegelbeeld naast het origineel

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Photoshop. Allereerst moet de afbeelding goed worden voorbereid. Van dat deel ervan, van waaruit het het reflecterende oppervlak zou moeten plaatsen, moet je al het overbodige verwijderen, inclusief de achtergrond. In het eenvoudigste geval is het handig om dit te doen met het gereedschap Rechthoekig selecteren (toets M). Selecteer hiervoor het extra gebied en druk op de Del-toets.

Voor complexere gevallen, waarbij de rand van de afbeelding ingewikkelde details heeft, zoals kant, gebruikt u andere hulpmiddelen zoals Lasso, Toverstaf en Eraser.

Stap 2

Nadat de afbeelding klaar is om te worden bewerkt, moet u meer ruimte op het canvas bieden om de reflectie te accommoderen. Selecteer hiervoor het gereedschap Bijsnijden (C-toets) en selecteer het hele canvas ermee. Verplaats uw cursor naar de linkerbovenhoek en sleep terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt naar de tegenoverliggende rechterbenedenhoek van het canvas. Na deze manipulaties kunt u het canvas oprekken tot de gewenste maat. Er verschijnen speciale markeringen rond het canvas en u kunt ze slepen om het formaat te wijzigen. Druk op de Enter-toets om de wijzigingen te accepteren.

Stap 3

Nu kunt u direct beginnen met het maken van de reflectie. Dupliceer de laag. Kies in het menu "Laag" de optie "Laag dupliceren" en bevestig de selectie. Deze nieuwe laag wordt later een reflectie.

Stap 4

Omdat de reflectie altijd omgekeerd is, moet het beeld worden omgedraaid: verticaal of horizontaal, afhankelijk van waar het reflecterende oppervlak wordt geplaatst. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door "Transformeren" en "Verticaal spiegelen" te selecteren in het menu "Bewerken".

Stap 5

Nu moet de gereflecteerde laag worden verplaatst. In dit geval moet het worden verschoven zodat het zich direct onder de originele afbeelding bevindt. Houd er rekening mee dat er ruimte moet blijven tussen het originele beeld en de weerspiegeling ervan. Als u dat niet doet, ziet het resultaat er onnatuurlijk uit.

Stap 6

Maak vervolgens een laagmasker. Klik op de knop gemarkeerd met een rode cirkel. Selecteer het gereedschap Vullen, pas de dekking aan met de schuifregelaar en houd de linkermuisknop + Shift ingedrukt en sleep omhoog. Je raadt misschien de eerste keer niet goed en het resultaat zal niet bij je passen. Maak vervolgens de laatste actie ongedaan en probeer het opnieuw. Vind de beste optie die bij u past.

Stap 7

Als klap op de vuurpijl kun je proberen te spelen met de transparantie-instellingen. Als je klaar bent, sla je je afbeelding op.

Aanbevolen: