Hoe De Geluidskwaliteit Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geluidskwaliteit Te Achterhalen?
Hoe De Geluidskwaliteit Te Achterhalen?

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Achterhalen?

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Achterhalen?
Video: Beter geluid: Hoe pas je de geluidskwaliteit aan? 2024, April
Anonim

De geluidskwaliteit wordt tegenwoordig gemeten in kilobytes aan audiostream per seconde (Kbps), oftewel in bitrate. Het geluidsbestandsformaat, of de extensie ervan, speelt ook een belangrijke rol in de geluidskwaliteit.

Hoe de geluidskwaliteit te achterhalen?
Hoe de geluidskwaliteit te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Om de geluidskwaliteit van een muziekbestand of nummer te weten te komen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het laatste item "Eigenschappen" in het contextmenu van Windows. Ga in het bestandsdialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad Details.

Stap 2

U ziet verschillende informatieblokken met tags, informatie over de stream, bron, inhoud en parameters van het bestand. In het blok "Audio" ziet u hoogstwaarschijnlijk een enkele regel als u met een mp3-bestand werkt. De regel "Stream rate" geeft het aantal kilobits aan data per seconde weer: - 48 kbps - de kwaliteit van het inbelgesprek; - 96 kbps - de kwaliteit van zwakke radio, vinyl; - 128 kbps - de gemiddelde kwaliteit van de radio-lucht, de meest vereenvoudigde kwaliteit *.mp3 (de meest voorkomende bitrate, met deze geluidskwaliteit kunnen complexe instrumenten en melodieën worden vervormd en "gekraak", maar lichte, rustige melodieën, evenals spraak, geluidskwaliteit); - 160 kbps - betrouwbare radiokwaliteit; - 192 kbps s - standaard mp3-kwaliteit; - 256 kbps - cd-kwaliteit; - 320 kbps - studiokwaliteit.

Stap 3

Let op de bestandsextensie. Muziekbestanden in WAV-indeling (Windows Audio Video) hebben meestal een hogere geluidskwaliteit, van 320 tot 1000 Kbps of meer. VBR-mp3 betekent dat tijdens het opnemen het geluid verandert in geluidskwaliteit. Het springt meestal in het bereik van 128-192 Kbps of 192-320 Kbps.

Stap 4

Maar wat als het bestand waarnaar u luistert zich op het netwerk op de site bevindt en niet op de computer? Probeer eerst het bestand te downloaden, indien beschikbaar. Als de downloadlink op de pagina ontbreekt, luister dan naar het hele bestand via Internet Explorer. Het nummer wordt gedownload naar een verborgen systeemmap op: C: Documenten en instellingen Standaard gebruiker Lokale instellingen Tijdelijke internetbestanden (standaard gebruiker - gebruikersnaam). Deze map bevat de cache van Internet Explorer, inclusief streaming audio.

Aanbevolen: