Hoe De Stekker Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Stekker Te Demonteren?
Hoe De Stekker Te Demonteren?

Video: Hoe De Stekker Te Demonteren?

Video: Hoe De Stekker Te Demonteren?
Video: Stekker monteren | Zo doe je dat | Praxis 2024, Mei
Anonim

Het gebeurt zo dat de oorzaak van een storing van elk apparaat, of het nu een videocamera, laptop of gewone muziekspeler is, ligt in de storing van een kleine onopvallende elektrische connector. Zonder stekker zal de stroom van het lichtnet gewoon niet in het apparaat stromen, daarom moet u het correct kunnen demonteren om het te kunnen repareren.

Hoe de stekker te demonteren?
Hoe de stekker te demonteren?

instructies:

Stap 1

Let op het lichaam van de stekker. Niet elke stekker leent zich namelijk voor demontage. Koffers zijn opvouwbaar en niet opvouwbaar, dus als u een niet-opvouwbare versie heeft, kunt u na reparatie het oorspronkelijke esthetische uiterlijk niet meer herstellen.

Stap 2

Als uw stekker een metalen behuizing heeft, verwijder dan voorzichtig de plastic, rubberen of keramische isolatie zonder de inhoud te beschadigen. Dit kan met een scalpel (in het geval van plastic of rubber). In het geval van keramische isolatie zal deze gewoon gebroken moeten worden, dus denk drie keer na voordat je dit doet of het echt nodig is om de stekker te demonteren.

Stap 3

Als de stekkerbehuizing aanvankelijk is gedemonteerd en van rubber of plastic is gemaakt, draait u de stekkerafdekking voorzichtig langs de schroefdraden en verwijdert u vervolgens de metalen kern. In de meeste gevallen is het niets bijzonders en bestaat het op het eerste gezicht uit een metalen stokje met draadjes eraan vastgeschroefd. Maar zoals u weet, is alles ingenieus eenvoudig, en dit geval is geen uitzondering.

Stap 4

Demonteer het ontwerp van de kabelwartel. In alle stekkers zal het bestaan uit een kabelschokdemper, waardoor het niet te veel kan buigen, waardoor het wordt beschermd tegen knikken. Open ook de speciale clip die voorkomt dat de kabel plotseling wordt uitgetrokken. Als de connector waar de stekker in wordt gestoken, is ontworpen voor gebruik in een vochtige of stoffige omgeving, moet voor de afdichting een afdichting in de kabelwartel worden aangebracht. Het kan ook worden verwijderd met een schroevendraaier en, indien nodig, worden vervangen door een betere.

Stap 5

Vervang defecte stekkercomponenten en monteer in omgekeerde volgorde. Zo kunt u de stekker zelf repareren of één echt goede elektrische connector samenstellen uit meerdere.

Aanbevolen: