Een Foto Vergroten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Vergroten In Photoshop
Een Foto Vergroten In Photoshop

Video: Een Foto Vergroten In Photoshop

Video: Een Foto Vergroten In Photoshop
Video: Foto's vergroten in Photoshop zonder kwaliteitsverlies 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan zelfs het eenvoudigste moderne zeepbakje worden gebruikt om een foto van goede kwaliteit te maken, die gemakkelijk op groot formaat kan worden afgedrukt. Maar soms wordt de gebruiker nog steeds geconfronteerd met de noodzaak om de foto te vergroten, en hierin zal zijn onvervangbare vriend en kameraad Photoshop hem te hulp komen.

Het vergroten van een foto in Photoshop is echt, hoewel niet zo eenvoudig
Het vergroten van een foto in Photoshop is echt, hoewel niet zo eenvoudig

instructies:

Stap 1

Maar laten we eerst eens kijken wat u precies bedoelt met de term "foto vergroten", omdat veel gebruikers vaak twee totaal verschillende concepten door elkaar halen - "foto vergroten" en "foto vergroten". Laten we zeggen dat je een foto hebt zoals die hierboven, het is een geweldige extensie die prima bij je past, maar je wilt dat je onderwerp er groter uitziet en niet ergens in de diepte van de afbeelding verdwaalt. Wat je nodig hebt heet "inzoomen op de foto". De functie Bijsnijden kan het probleem gemakkelijk oplossen. U vindt de uitsnede in de Photoshop-werkbalk.

Bijsnijdfunctie op de werkbalk
Bijsnijdfunctie op de werkbalk

Stap 2

Klik op de knop op het paneel, beweeg de muiscursor over de foto, druk op de linkertoets en sleep het kader naar het gewenste formaat. Het frame kan zowel variabel als vast gemaakt worden, draai het in de gewenste richting. Door op de Enter-toets te drukken, wordt de bewerking voltooid. Je hebt ingezoomd op de omtrek van de foto.

De omtrek van een foto vergroten
De omtrek van een foto vergroten

Stap 3

Maar meestal begrijpt de gebruiker met de woorden "de foto vergroten" de vergroting van de vergroting van de gegeven foto, en dit zal een ingewikkelder optie zijn. Het is gemakkelijk om klein van groot te maken, maar om het tegenovergestelde resultaat te bereiken, moet u enige moeite doen en is het onwaarschijnlijk dat het verlies van fotokwaliteit zal worden vermeden.

Momenteel zijn de volgende twee methoden de meest gebruikte algoritmen voor het vergroten van foto's in Photoshop.

1. Stap voor stap vergroting van de foto. Als de foto onmiddellijk met 100% wordt vergroot, gaat de kwaliteit sterk achteruit en met een toename van slechts 10% is het onwaarschijnlijk dat de verslechtering voor het oog waarneembaar is. Daarom is het beter 10 keer 10 dan één keer, maar 100 tegelijk.

2. U kunt de foto vergroten tot een formaat dat twee keer zo groot is als het gewenste formaat, verscherpen, onnodige elementen vervagen, verzadiging, contrast toevoegen en verkleinen tot het gewenste formaat, terwijl u het compressiealgoritme Bicubisch scherper instelt

Bicubisch Scherper optie bij uitzoomen
Bicubisch Scherper optie bij uitzoomen

Stap 4

Als alternatief kunt u een ander gespecialiseerd zoomprogramma gebruiken, zoals Photo Zoom Pro. Dit programma maakt gebruik van een complex algoritme, waardoor je een fotovergroting kunt realiseren, maar de mogelijkheden zijn niet onbeperkt. De verhoging is slechts tot bepaalde limieten mogelijk, en een foto gemaakt met een mobiele telefoon met een zwakke camera zal moeilijk kwalitatief op een A4-vel af te drukken zijn, zelfs na vergroting in een speciaal programma of Photoshop. Laat daarom de originele foto zijn, hoe meer hoe beter. Immers, van klein tot groot, zoals je al weet, kan je altijd maken. Maar de terugweg zal veel moeilijker zijn.

Aanbevolen: