Hoe Maak Je Een Diavoorstelling Met Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diavoorstelling Met Een Foto
Hoe Maak Je Een Diavoorstelling Met Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Diavoorstelling Met Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Diavoorstelling Met Een Foto
Video: Photoshop CC | Diavoorstelling / slideshow maken (Dutch) 2024, April
Anonim

Een kleurrijke diavoorstelling is een geweldige manier om gedenkwaardige momenten van vakanties en familie-evenementen vast te leggen. Bovendien is het een geweldig cadeau dat je met je eigen handen kunt maken. Een computer, een dvd-speler of zelfs een telefoon is geschikt om diavoorstellingen te bekijken, op voorwaarde dat het bestand in het juiste formaat wordt opgeslagen.

Hoe maak je een diavoorstelling met een foto
Hoe maak je een diavoorstelling met een foto

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - geïnstalleerd programma voor het maken van diavoorstellingen;
  • - foto's;
  • - melodie voor overlappende achtergrondmuziek;
  • - dvd-schijf of cd-schijf.

instructies:

Stap 1

Bereid de foto's voor die u in de diavoorstelling gaat gebruiken. Als het je idee is om een cadeau te maken voor een date of een belangrijke gebeurtenis, selecteer dan afbeeldingen die passen bij het thema van de video. Zoek een muzikale begeleiding die geschikt is voor het evenement, het kan met of zonder woorden zijn.

Stap 2

Om een diavoorstelling van foto's te maken, heb je een speciaal programma nodig. Er zijn er tientallen op internet: Photo DVD Maker Professiona, PhotoSHOW, Photo Story, VSO PhotoDVD, Windows Movie Maker, dat bij het Windows-besturingssysteem wordt geleverd, en vele andere.

Stap 3

Lichtgewicht, eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken Photo DVD Maker Professional. Een van de voordelen van het programma is het maken van verschillende albums met verschillende thema's en inhoud. Om in Photo DVD Maker Professiona te werken, start u het programma en selecteert u de sectie "Foto's organiseren" in het werkvenster. Geef aan de linkerkant de locatie van de map met afbeeldingen aan. Je kunt het ook vinden in het bovenste venster van het programma. Klik op de map, markeer de benodigde foto's en voeg ze toe aan het project. U kunt deze bewerking ook uitvoeren vanuit het item "Organisator" van het programmabedieningspaneel door naar het gedeelte "Foto's toevoegen" te gaan.

Stap 4

In dezelfde sectie kunt u, door een foto in het project te markeren, de afbeelding bijsnijden, de duur van de diavoorstelling instellen, een inscriptie toevoegen, een lettertype voor de inscriptie selecteren en een extra clipartafbeelding aan de foto toevoegen.

Stap 5

Voeg in het gedeelte Muziek en overgangen een melodie van uw keuze toe aan uw project. Indien nodig kan de muziek geknipt worden, zo'n handige functie zit ook in het programma. Hier kunt u ook overgangen selecteren voor het wisselen van dia's.

Stap 6

De sectie Albumthema helpt u uw diavoorstelling te versieren met een verscheidenheid aan frames en geanimeerde effecten. Kies het ontwerp dat het beste bij uw onderwerp past. Daarnaast kun je hier aan het begin en aan het einde van de film titels aan het album toevoegen.

Stap 7

Om nog een album te maken, drukt u op de knop met het label "Nieuw", geeft u het een naam en gaat u verder met het werk. Naast foto's kunt u videoclips in ondersteunde formaten aan het album toevoegen. Soms moet u, om met video te werken, extra codecs installeren. Download het programma dat u nodig hebt van de website van de fabrikant.

Stap 8

Nadat u klaar bent met het maken van de diavoorstelling, gaat u naar het gedeelte "Menu selecteren" en selecteert u een van de voorgestelde ontwerpopties. Als je wilt, kun je extra achtergronden voor het menu downloaden.

Stap 9

De laatste stap is om het project op schijf of in een map op uw harde schijf op te slaan. Geef het vereiste videoformaat aan van de voorgestelde en begin met opnemen. Na een tijdje (de lengte van de opname hangt af van de grootte van de diavoorstelling, het aantal foto's in de albums), kunt u uw creatie bekijken op uw computer of dvd-speler. Veel creativiteit en kijkplezier.

Aanbevolen: