Een Karaokemicrofoon Aansluiten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Karaokemicrofoon Aansluiten Op Een Laptop
Een Karaokemicrofoon Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Karaokemicrofoon Aansluiten Op Een Laptop

Video: Microfoon op PC computer, Macbook of Laptop aansluiten 2022, November
Anonim

Met de verspreiding van internet hebben veel gebruikers de voordelen ervan op het gebied van communicatie met mensen die heel ver weg wonen, over het hele land of zelfs de wereld gewaardeerd. E-mail, ICQ, Skype zijn handige communicatiemiddelen. En als de eerste twee voornamelijk de tekstcommunicatiemodus ondersteunen, kunt u met internettelefonie spraak- of zelfs videocommunicatie gebruiken, maar om uw gesprekspartner u te laten horen, heeft u een microfoon nodig. Als je een karaokemicrofoon hebt, kun je die gebruiken.

Een karaokemicrofoon aansluiten op een laptop
Een karaokemicrofoon aansluiten op een laptop

Het is nodig

"jack naar mini-jack" adapter

instructies:

Stap 1

Om te beginnen hebben alle moderne laptops en netbooks een ingebouwde microfoon, je hoeft deze alleen maar te activeren in de systeeminstellingen. Als deze kapot is of als u taken heeft waarvoor een externe microfoon nodig is, volgt u de onderstaande instructies.

Stap 2

Alle laptops hebben een koptelefoon- en microfooningang; om ruimte te besparen zijn ze vaak gecombineerd in één stopcontact en gebeurt het schakelen automatisch, afhankelijk van het aangesloten apparaat. Zoek naar een rond gat op je laptop met een microfoonpictogram of een koptelefoon en microfoon die over de lijn ernaast is getekend. Deze connector is een gewone 3,5 mm mini-jack en bevindt zich aan de zijkant of achterkant van de laptoptas.

Stap 3

De standaard karaoke-microfoon heeft een Jack-uitgang, maar in tegenstelling tot de laptop-ingang is hij 6,3 mm, niet 3,5 mm. Hij is duidelijk groter en kan zonder extra accessoires niet worden aangesloten. Om de apparaten aan te sluiten heb je een jack naar mini jack adapter nodig. Het is een plastic of metalen cilinder, met aan de ene kant een gat voor Jack 6, 3 mm, en de andere kant eindigt met een mini-jack plug 3,5 mm. Deze adapters worden verkocht in radio-onderdelenwinkels, audiowinkels en sommige computerwinkels.

Stap 4

Na aanschaf van de adapter kun je beginnen met het aansluiten van de microfoon. Steek de microfoonstekker in de adapteraansluiting, sluit de resulterende bundel aan op de microfoonconnector van de laptop. Als op uw computer Windows 7 wordt uitgevoerd, wordt u na het verbinden gemeld dat het apparaat is aangesloten. Windows XP geeft, indien aangesloten, geen meldingen weer.

Stap 5

Nadat je de microfoon en laptop hebt aangesloten, moet je ervoor zorgen dat de microfooningang actief is. Ga naar de systeemmixer door te dubbelklikken op het volumepictogram naast de klok. Controleer in het microfoonveld of het selectievakje "Uit" is aangevinkt. Als dit het geval is, verwijdert u de volumeregelaar en stelt u deze in op het gewenste niveau. Controleer ook de schakelaar op de microfoon zelf, draai deze indien nodig naar de "ON"-stand.

Populair per onderwerp