Hoe Een Laptophoofdtelefoon Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptophoofdtelefoon Te Kiezen
Hoe Een Laptophoofdtelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een Laptophoofdtelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een Laptophoofdtelefoon Te Kiezen
Video: How to fix and set up Microphone or Headphones On Window 7/8/8.1/10 2024, Mei
Anonim

De ingebouwde luidsprekers in je laptop brengen bas niet goed over en op openbare plaatsen kunnen ze storend zijn voor de mensen om je heen. Met een koptelefoon kun je in het openbaar genieten van muziek van hoge kwaliteit op je laptop.

Hoe een laptophoofdtelefoon te kiezen
Hoe een laptophoofdtelefoon te kiezen

instructies:

Stap 1

Kies een hoofdtelefoon die is uitgerust met een stereojackplug van 3,5 mm (1/8 inch). Als hun stekker volgens een andere standaard is gemaakt, gebruik dan een adapter of, als u over de juiste vaardigheden beschikt, vervang deze door een geschikte. Sluit nooit een mono jack plug aan op de laptop. Het zal de versterkeruitgang van het rechterkanaal kortsluiten, wat kan leiden tot een storing.

Stap 2

Emitterimpedantie is geen factor bij het kiezen van een koptelefoon voor een laptop. In tegenstelling tot een speler en een smartphone is de hoofdverbruiker van energie in een laptop geenszins een versterker, dus de weerstand van de hoofdtelefoon heeft geen merkbare invloed op de werkingsduur vanaf één lading. Als hun weerstand echter te laag is (minder dan 16 ohm), moet men zich zorgen maken over de veiligheid van de versterker zelf. Gebruik hiervoor een koptelefoon met een radiatorimpedantie van minimaal 32 Ohm bij een laptop.

Stap 3

Kies een hoofdtelefoonontwerp. Ze zijn onderverdeeld in op het oor en op het hoofd gedragen. Wetenschappelijk worden ze respectievelijk oor- en hoofdtelefoons genoemd (oorspronkelijk werd "telefoon" niet het hele telefoontoestel genoemd, maar de geluidszender, en in professionele terminologie is deze naam tot op de dag van vandaag bewaard gebleven). Oortelefoons zijn lichter, ze kunnen in dezelfde tas worden gedragen als de laptop zelf, de oren zijn er minder vermoeid van, maar het binnenoor begint sneller pijn te doen. Met headsets is de situatie precies het tegenovergestelde. Vermijd volledig het gebruik van hoofdtelefoons, die zijn uitgerust met speciale buizen die bijna tot aan het trommelvlies reiken. Ze klinken misschien goed, maar ze zijn zelfs bij lage volumes gevaarlijk voor uw gehoor.

Stap 4

Bepaal of je koptelefoon open, half open of gesloten is. Open hoofdtelefoons klinken van iets minder hoge kwaliteit, creëren een onaangenaam "rinkelen" hoorbaar voor de mensen om hen heen, zonder bas, maar laten de gebruiker vreemde geluiden horen. Gesloten telefoons daarentegen schermen het gehoor van de gebruiker bijna volledig af van de buitenwereld, zelfs als er geen signaal is. Halfopen koptelefoons zijn een tussenoplossing tussen open en gesloten. Hoofdtelefoons met gesloten achterkant mogen om veiligheidsredenen en op het werk niet buitenshuis worden gebruikt - omdat het de communicatie met collega's kan bemoeilijken. Maar ze zijn thuis wel geschikt, als luidruchtige buren je bijvoorbeeld lastig vallen om naar muziek te luisteren.

Stap 5

Let bij het kiezen van een koptelefoon op een aantal andere aspecten. Hun snoer moet van hoge kwaliteit zijn, zelfs als je weet hoe je het zelf moet repareren, omdat deze operatie minder vaak hoeft te worden uitgevoerd. Vind je het niet prettig om het volume op je laptop aan te passen, kies dan voor een koptelefoon met snoerbediening. Tot slot, aangezien uw laptop soms wordt gevoed via een niet-geaard stopcontact, moet u alleen een hoofdtelefoon gebruiken die vrij is van delen onder spanning die in contact kunnen komen met uw hoofd of oren.

Aanbevolen: