Geluid Aanzetten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Geluid Aanzetten Op Een Laptop
Geluid Aanzetten Op Een Laptop

Video: Geluid Aanzetten Op Een Laptop

Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2022, November
Anonim

Zodra u de laptop aanzet, merkt u mogelijk het gebrek aan geluid. Gebrek aan geluid duidt op een storing van de audioapparatuur of een onjuiste instelling van sommige parameters. Er zijn verschillende manieren om onjuiste instellingen te identificeren.

Geluid aanzetten op een laptop
Geluid aanzetten op een laptop

instructies:

Stap 1

Om het plotseling verdwenen geluid weer aan te zetten, kun je de volumeregeling van de speaker gebruiken. Bijna elke laptop heeft een volumeregelaar, die zich aan de zijkant van uw machine bevindt. Als de knop is vastgezet op een waarde van "0" of "1", dan zal het systeemvolume toenemen door met de knop te scrollen. Dit is meestal de belangrijkste reden voor het verlies van geluid op een laptop.

Stap 2

De tweede manier om geluid op een laptop in te schakelen, is door de mixerinstellingen te wijzigen. In de rechterbenedenhoek van het scherm, naast de klok, staat een luidsprekerpictogram. Als je dubbelklikt op dit icoon, verschijnt de mixer van je geluidskaart voor je. De belangrijkste in de laptop.

Stap 3

Een andere manier om het geluid op uw laptop te controleren, is door het geluid te regelen met de sneltoetsen van uw machine. Elke laptop heeft zijn eigen sneltoetsen, die verantwoordelijk zijn voor de juiste werking van sommige componenten, waaronder het geluid. Gebruik de Fn-toets + het luidsprekerpictogram om het geluid aan te zetten. Hoogstwaarschijnlijk geeft het toetsenbord 2 pictogrammen weer met een luidspreker: als u op een knop drukt, wordt het geluid harder en als u op de andere drukt, wordt het geluid zachter.

Stap 4

Als de bovenstaande methoden niet werken, controleer dan de luidsprekeraansluitingen op de audio-ingang van de laptop en het netwerk. Controleer ook de draadverbindingen tussen de luidsprekers. Nadat u alle losgekoppelde draden hebt aangesloten, hoort u geluid uit de luidsprekers.

Populair per onderwerp