Hoe Foto's Uit Een Diavoorstelling Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Uit Een Diavoorstelling Te Halen
Hoe Foto's Uit Een Diavoorstelling Te Halen

Video: Hoe Foto's Uit Een Diavoorstelling Te Halen

Video: Hoe Foto's Uit Een Diavoorstelling Te Halen
Video: Een diashow maken (Lightroom Classic) 2024, April
Anonim

Diavoorstellingen worden gemaakt in gespecialiseerde hulpprogramma's door foto's in een enkel videobestand te compileren. Om afbeeldingen te extraheren, wordt het rechtstreeks kopiëren van de frames zelf van de video-opname programmatisch gebruikt met behulp van hulpprogramma's voor het werken met video.

Hoe foto's uit een diavoorstelling te halen
Hoe foto's uit een diavoorstelling te halen

Noodzakelijk

  • - videobestand met diavoorstelling;
  • - een programma voor het extraheren van screenshots uit video's.

instructies:

Stap 1

Installeer een programma dat een foto uit een videodiavoorstelling haalt. Het opslaan van afbeeldingen wordt gedaan door de functie van het maken van schermafbeeldingen die in het hulpprogramma zijn ingebouwd. Onder de applicaties die deze optie hebben, is het vermeldenswaard KMPlayer, VLC of Media Player Classic. Dit laatste programma is opgenomen in de standaard set programma's in het K-Lite Media Codecs Pack. U kunt elk van de vermelde hulpprogramma's downloaden van de officiële websites van hun ontwikkelaars. Voer na het downloaden het resulterende bestand uit en volg de instructies van het installatieprogramma om de installatie te voltooien.

Stap 2

Open het programmavenster en selecteer uw document uit de diavoorstelling via het menu "Bestand" - "Open" (Bestand - Open). Wacht tot het videobestand is geladen en de naam in het venster verschijnt.

Stap 3

Begin met het bekijken van een diavoorstelling. Met behulp van een speciale schuifregelaar op de videoweergaveschaal kunt u naar een bepaald segment van het videobestand springen om het gewenste segment te zoeken.

Stap 4

Nadat u het gewenste segment hebt gevonden, gebruikt u de afspeelbedieningsknoppen om naar een specifiek frame te gaan. Nadat u de exacte positie van de afbeelding die u wilt opslaan hebt gekozen, klikt u met de rechtermuisknop op het programmascherm en selecteert u de optie "Video" - "Maak een momentopname". De naam van dit item kan veranderen afhankelijk van de versie van het hulpprogramma dat wordt gebruikt.

Stap 5

Daarna zal het programma de schermafbeelding automatisch opslaan in de map Afbeeldingen van het systeem. U kunt de locatie voor het opslaan van de gewenste schermafbeelding zelf bepalen door de bijbehorende parameter in de hulpprogramma-opties ("Service" - "Instellingen" of "Tools" - "Instellingen") te wijzigen. Herhaal de bewerking voor andere foto's die in het videobestand van de diavoorstelling zijn ingevoegd om de rest van de bestanden te behouden.

Aanbevolen: