Hoe De Geluidskwaliteit Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Geluidskwaliteit Te Controleren
Hoe De Geluidskwaliteit Te Controleren

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Controleren

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Controleren
Video: Hoe je het ophangsysteem van je auto kunt controleren, Old School Scotty Kilmer 2024, April
Anonim

Je hebt de documentatie van je geluidskaart doorgenomen, geprobeerd software te vinden om de instellingen aan te passen, maar je bent er nog steeds niet achter hoe je de geluidskwaliteit op je computer kunt controleren. Probeer de services en functies te gebruiken die beschikbaar zijn in Windows.

Hoe de geluidskwaliteit te controleren
Hoe de geluidskwaliteit te controleren

instructies:

Stap 1

Pas het audiovolume aan als u zeker weet dat de luidsprekers goed zijn aangesloten op het netwerk en de computer. Zorg dat je hem niet alleen op de speakers, maar ook op de soundbar hebt uitgeschakeld.

Stap 2

Als u het speciale pictogram voor geluidsregeling niet ziet in het systeemvak op de taakbalk, klikt u op de Start-knop of de Windows-toets. Vouw alle programma's uit, selecteer in de map "Standaard" het gedeelte "Entertainment" en het item "Volume". Verwijder de markering uit het veld "Uit" in de groep "Geluid" of in de "Uit. allemaal”in de“Algemeen”groep. Doe het raam dicht.

Stap 3

Open het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Klik in de categorie Geluid, spraak en audioapparaten op het pictogram Geluiden en audioapparaten. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Blader door de tabbladen Geluid, Volume, Audio enzovoort en gebruik de knoppen Setup en Test om de geluidskwaliteit te testen en de gewenste opties in te stellen. Sla eventueel aangebrachte wijzigingen op.

Stap 4

Klik op de knop "Start" en selecteer de opdracht "Uitvoeren". Voer in het lege veld dxdiag in zonder spaties of andere extra tekens. Klik op OK of druk op Enter. Het "DirectX-diagnoseprogramma" wordt gestart.

Stap 5

Wacht terwijl de applicatie alle benodigde informatie over de computer verzamelt. Ga naar het tabblad Geluid en klik op de knop DirectSound-test in de groep DirectX-mogelijkheden. Wanneer de test start, speelt de tool verschillende geluiden af en moet je een van de opties selecteren om de vraag te beantwoorden als je het geluid hebt gehoord.

Stap 6

U kunt ook naar het tabblad Muziek gaan en op de knop DirectMusic-test in de groep DirectX-functies klikken. Selecteer in het veld "Test met poort" de poort die u wilt testen met de linkermuisknop. Als u klaar bent met controleren, sluit u het DirectX-diagnoseprogramma door op de knop Afsluiten te klikken.

Aanbevolen: