Het Formaat Van Het Scherm Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Het Scherm Wijzigen
Het Formaat Van Het Scherm Wijzigen

Video: Het Formaat Van Het Scherm Wijzigen

Video: Het Formaat Van Het Scherm Wijzigen
Video: Word: papier formaat aanpassen 2024, Maart
Anonim

Het komt voor dat door onbedoelde wijzigingen of crashes in de computer, de schermgrootte niet meer bij u past. De grootte herstellen door de schermresolutie te wijzigen, is een gemakkelijke en snelle manier om alles terug te brengen naar zijn vertrouwde vorm.

Het formaat van het scherm wijzigen
Het formaat van het scherm wijzigen

Noodzakelijk

computermuis

instructies:

Stap 1

Schermresolutie wijzigen in Windows XP

Klik op de knop "Start", selecteer "Configuratiescherm" en zoek "Weergave" als u een klassieke paneelweergave hebt. Of "Vormgeving en thema's" - "Scherm", als u een weergave per categorie hebt geconfigureerd. Zoek op het tabblad "Opties" de schuifregelaar "Schermresolutie" en selecteer de weergave die bij u past. Klik op de knop "Toepassen" om de wijzigingen toe te passen. Het afteltimervenster knippert op het scherm. Als je het niet leuk vindt wat je ziet, klik dan op "nee" en zoek naar een nieuwe optie. Als alles bij u past, klikt u op "ja".

Stap 2

Schermresolutie wijzigen in Windows Vista

Begin opnieuw met de Start-knop en het Configuratiescherm, klik op de knop Vormgeving en persoonlijke instellingen, klik op de knop Aanpassen en selecteer vervolgens Beeldschermaanpassing. Verplaats de schuifregelaar totdat u tevreden bent met het resultaat.

Klik op de knop Toepassen onder aan het menu om de wijzigingen door te voeren. De timer knippert opnieuw op het scherm. Als u tevreden bent met wat u ziet, klikt u op de knop "OK".

Stap 3

De schermgrootte op CRT-monitoren wijzigen

Door systeemcrashes komt het voor dat je rechts en links een scherm ziet omringd door zwarte balken. Als u een CRT-monitor heeft, kunt u deze eenvoudig repareren met de knoppen op het paneel. Druk gewoon op de "Menu"-toets, voer de parameters in en gebruik de knoppen op het monitorpaneel om de gewenste optie te selecteren.

Aanbevolen: