Een Bureaubladthema Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Bureaubladthema Verwijderen
Een Bureaubladthema Verwijderen

Video: Een Bureaubladthema Verwijderen

Video: Een Bureaubladthema Verwijderen
Video: How To Delete Custom Theme On Windows 10 2024, April
Anonim

Het thema van "Desktop" wordt meestal niet alleen de achtergrondafbeelding genoemd, maar ook pictogrammen, geluiden en andere elementen die worden gebruikt om het uiterlijk van de computer naar goeddunken en smaak van de gebruiker aan te passen. Als u uw huidige Desktop-thema wilt verwijderen en een nieuwe wilt installeren, zijn er een paar stappen die u moet nemen.

Een bureaubladthema verwijderen
Een bureaubladthema verwijderen

instructies:

Stap 1

De component "Display" is verantwoordelijk voor het ontwerp van de elementen die worden weergegeven op de "Desktop". Het bevindt zich in de categorie Design & Thema's. U vindt deze categorie op het "Configuratiescherm", dat opent via het menu "Start". De opgegeven component kan ook op een andere manier worden aangeroepen. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op het "bureaublad" zonder bestanden en mappen en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Ga in het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" dat wordt geopend naar het tabblad "Thema's". De stijlbibliotheek van het besturingssysteem bevat verschillende skins. Gebruik de vervolgkeuzelijst in de groep "Thema" om het oude thema te verwijderen en het nieuwe te installeren. Wanneer u de optie selecteert die bij u past, klikt u op de knop "Toepassen". De nieuwe parameters worden van kracht.

Stap 3

Thema's zelf worden opgeslagen in de map C: (of een andere schijf met het besturingssysteem) / WINDOWS / Resources / Themes en hebben de extensie. Theme. Als u het standaardthema moet verwijderen en het moet vervangen door een aangepast thema, plaatst u uw. Theme-bestand in de opgegeven map of geeft u het pad ernaartoe via de knop "Bladeren". De beschreven methode is niet geschikt voor het installeren van een aantal thema's. Als u thema's van internet downloadt, lees dan de installatieaanbevelingen (in sommige gevallen worden thema's geïnstalleerd door een apart bestand uit te voeren, in andere gevallen is een patch vereist).

Stap 4

Als u wilt dat het bureaublad wordt gevuld met een effen kleur, gaat u naar het tabblad Bureaublad. Selecteer in de groep "Wallpaper" het eerste item in de lijst - "Geen" met de linkermuisknop. Kies in de groep Kleur een kleur die als achtergrond van uw bureaublad zal dienen. Als er niet genoeg kleuren zijn, klikt u op de knop "Overige" en selecteert u de gewenste tint in het uitgebreide palet. Klik op de knop "Toevoegen aan set" en klik vervolgens op de knop OK. Klik in het eigenschappenvenster op de knop "Toepassen". Sluit het venster met de OK-knop.

Aanbevolen: