Een Windows-proces Verbieden

Inhoudsopgave:

Een Windows-proces Verbieden
Een Windows-proces Verbieden

Video: Een Windows-proces Verbieden

Video: Een Windows-proces Verbieden
Video: Как исправить ошибку Microsoft Store 2024, April
Anonim

Als sommige processen zonder uw medeweten door iemands kwade wil worden gestart en vervolgens parasiteren op RAM, kunt u proberen "de zuurstof naar deze siliconenklootzakken af te sluiten". Dit kan worden gedaan met behulp van eenvoudige manipulaties met computerservices.

Een Windows-proces verbieden
Een Windows-proces verbieden

instructies:

Stap 1

Open het dialoogvenster Uitvoeren. Dit kan op minimaal twee manieren. Ten eerste: klik op de knop "Start" - het invoerveld helemaal onderaan is een dialoogvenster. Ten tweede: klik op de sneltoetsen Win + R. Typ in het dialoogvenster msconfig in het invoerveld en druk op Enter. Het venster Systeemconfiguratie wordt geopend.

Stap 2

Klik op het tabblad Diensten. In het hoofdgedeelte van het venster wordt een lijst met services weergegeven die door de computer zijn uitgevoerd. Als het proces dat u wilt weigeren geen Windows-proces is, vinkt u het vakje aan naast 'Microsoft-services niet weergeven'. Dit item staat helemaal onderaan het venster. Zoals u kunt zien, is de lijst met services aanzienlijk verminderd, waardoor het gemakkelijker is om het vereiste proces te vinden. Eenmaal gevonden, plaats er een vinkje naast en klik vervolgens op de knop "Toepassen", die zich rechtsonder in het venster bevindt. Let op de knoppen "Alles inschakelen" en "Alles uitschakelen". Ze kunnen nodig zijn voor het geval u, als experiment, wilt controleren of het proces dat u zoekt een van de processen is die op deze lijst staan.

Stap 3

Schakel over naar het tabblad Opstarten. Hier is een lijst met programma's die worden meegeleverd wanneer het besturingssysteem wordt gestart en vervolgens worden verborgen in de lade op de taakbalk. Onder hen kan er ook een proces zijn dat u wilt uitschakelen. Van links naar rechts bevat de lijst de naam van het programma, de fabrikant, het pad naar het exe-bestand op de harde schijf, de locatie in het register en de datum van afsluiten als het proces ooit is afgesloten. Net als in de tweede stap van de instructie, plaatst u een vinkje naast het proces dat u wilt uitschakelen en klikt u vervolgens op de knop "Toepassen". Er zijn hier ook de knoppen "Alles inschakelen" en "Alles uitschakelen". Klik op "OK" om het venster "Systeemconfiguratie" te sluiten. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: