Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Laptop Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Laptop Aan Te Zetten
Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Laptop Aan Te Zetten

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2023, Februari
Anonim

Toetsenbordverlichting is alleen beschikbaar op sommige laptopmodellen. Dit is zonder twijfel een zeer handige optie waarmee u zelfs in volledige duisternis comfortabel kunt werken. Als u een achtergrondverlichting heeft, moet u weten hoe u deze inschakelt.

Hoe de achtergrondverlichting op een laptop aan te zetten
Hoe de achtergrondverlichting op een laptop aan te zetten

instructies:

Stap 1

De achtergrondverlichting van het toetsenbord gaat aan wanneer u op de Fn-toets en een van de extra toetsen drukt. Welke toets u moet inschakelen, hangt af van het laptopmodel.

Stap 2

In veel gevallen kan de vereiste toetsencombinatie visueel worden bepaald, aangezien de fabrikanten extra tekens op de extra toetsen plaatsen (de rij F1 – F12 wordt gebruikt). De kleur van deze tekens is hetzelfde als het label op de Fn-toets. Experimenteer door met Fn op de extensietoetsen te drukken. Zoek naar een afbeelding met een verlicht toetsenbordsymbool.

Stap 3

Houd er rekening mee dat wanneer u op de toetsen drukt, u andere opties kunt gebruiken - het scherm uitschakelen, naar de slaapmodus gaan, enz. Om uw wijzigingen ongedaan te maken, drukt u nogmaals op dezelfde toetsencombinatie.

Stap 4

Als de tekeningen op de toetsen je niet toelaten om de gewenste combinatie te identificeren, terwijl je zeker weet dat de toetsenbordverlichting op je laptop is, probeer dan de volgende combinaties:

- Fn + F6 of Fn + pijl naar rechts;

- Fn + SPATIE (spatie);

-Fn+F5.

Stap 5

In het geval dat je laptop geen toetsenbordverlichting heeft, kun je zelf een externe achtergrondverlichting maken met +5 V voeding van de USB-connector en een of meerdere witte LED's. In de connector heb je de twee buitenste pinnen nodig (links en rechts). De voedingsspanning van de witte LED is 3,5 V. Dit betekent dat er een weerstand nodig is waarop de extra 1,5 V wordt gedoofd. De LED-stroom is 20 mA, ofwel 0,02 A. Dan is de weerstand van de extra weerstand 1,5 V / 0,02 = 75 Ohm.

Stap 6

Als de helderheid van één LED niet voldoende is, sluit dan een andere met dezelfde weerstand parallel aan. Zorg ervoor dat u het stroomverbruik van de LED's controleert, aangezien het verschil van 18-20 mA een negatieve invloed heeft op de levensduur van de LED. Stel de vereiste stroom in door een weerstand te selecteren. De USB-connector kan maximaal 0,5 A leveren, wat betekent dat er maximaal 25 LED's kunnen worden gevoed.

Populair per onderwerp