Een Programma Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat

Inhoudsopgave:

Een Programma Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat
Een Programma Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat

Video: Een Programma Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat

Video: Een Programma Ondertekenen Met Een Persoonlijk Certificaat
Video: Een pdf-bestand invullen en digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Bij het installeren van programma's in smartphones en communicators van Nokia, Samsung en andere fabrikanten die op het Symbian-platform werken, vereist het apparaat dat het programma is ondertekend met een beveiligingscertificaat. Anders wordt de installatie afgebroken. Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

Een programma ondertekenen met een persoonlijk certificaat
Een programma ondertekenen met een persoonlijk certificaat

instructies:

Stap 1

Bestel een certificaat op een van de sites. Dit kan op de pagina https://allnokia.ru/symb_cert/. Ontdek vooraf de IMEI (International Mobile Equipment Identity) van uw telefoon door * # 06 # erop te draaien. De resulterende getallen (er zouden er vijftien moeten zijn) voer je in het venster op de sitepagina in. Doe het opnieuw na 12 tot 48 uur. Als het certificaat gereed is, download dan het archief met het certificaat via de link. Het archief zal twee bestanden bevatten: één met de extensie.cer. Dit is uw persoonlijke certificaat. Het tweede bestand heeft de extensie.key. Dit is de sleutel tot het certificaat. Als het certificaat niet gereed is, probeert u het later, na een paar uur, opnieuw

Stap 2

Schakel certificaatcontrole op uw smartphone uit. Voor Nokia E51 kan dit bijvoorbeeld worden gedaan in "menu-geïnstalleerd - applicatiebeheer - functies - instellingen".

Stap 3

Onderteken het programma met uw certificaat. Download hiervoor de SISSsigner-software. Dit programma geeft je de mogelijkheid om elke applicatie voor je smartphone te ondertekenen. In het archief vindt u het installatiebestand en de cert-map met het mykey-bestand. Installeer SISsigner op uw computer. Kopieer de cert-map van het archief naar de geïnstalleerde programmamap. Kopieer vervolgens uw certificaat, sleutel naar het certificaat en de smartphone-applicatie die u wilt aanmelden in de programmamap. Voer het programma uit (bestand SISSigner.exe). Specificeer de paden naar de sleutel, het certificaat en de applicatie in het programmavenster. Voer het wachtwoord voor het sleutelbestand (12345678) in. Klik op de knop "tekenen". De aanvraag is ondertekend.

Stap 4

Verbind je smartphone met je pc met Nokia Ovi Suite en installeer de ondertekende applicatie op je telefoon.

Aanbevolen: