Hoe Het BIOS Opnieuw Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Opnieuw Op Te Starten
Hoe Het BIOS Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Het BIOS Opnieuw Op Te Starten

Video: Hoe Het BIOS Opnieuw Op Te Starten
Video: How To Open BIOS Settings In Windows 7 2024, April
Anonim

Soms kunt u niet inloggen op uw computer omdat u uw toegangswachtwoord bent kwijtgeraakt. Dit is natuurlijk een probleem, maar het is volledig oplosbaar en vereist zelfs geen herschikking van het besturingssysteem en ook hiervoor zijn geen speciale tools nodig. U hoeft slechts één eenvoudige technische handeling uit te voeren: het BIOS opnieuw opstarten.

Hoe het BIOS opnieuw op te starten
Hoe het BIOS opnieuw op te starten

Noodzakelijk

  • Voor dit doel heb je nodig:
  • - dunne schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Wat algemene informatie. BIOS-instellingen bevinden zich in het CMOS-geheugen. Op zichzelf bevatten de BIOS-instellingen standaard geen wachtwoorden - noch voor het openen van BIOS Setup, noch voor het inschakelen van de computer. Als u het individueel ingestelde BIOS-wachtwoord bent vergeten, moet u daarom het CMOS-geheugen wissen om toegang te krijgen tot uw pc. U reset dus alle instellingen en zet het BIOS terug naar de standaardinstellingen - de toegang tot de computer is open. Er zijn twee eenvoudige manieren om het BIOS opnieuw op te starten, en ze zijn beide heel eenvoudig.

Stap 2

Methode één, universeel Deze optie is geschikt voor alle moederborden. Voorwaarde is dat u de pc uit het stopcontact haalt. Verwijder de linkerafdekking van de systeemzijde van uw pc en trek heel gemakkelijk, zonder hard op een speciale stap te drukken, de ronde batterij eruit - u kunt hem meteen zien, u hoeft U hoeft niet lang te zoeken. Nadat u de batterij uit de sleuf heeft gehaald, wacht u een minuut en plaatst u deze weer terug. BIOS-instellingen worden teruggezet naar nul, BIOS wordt opnieuw opgestart Vergeet niet de kap van de systeemeenheid terug te plaatsen.

Stap 3

Methode twee. Om het BIOS op de tweede manier opnieuw te starten, moet u een jumper installeren die de jumpercontacten sluit. Doe het als volgt: Zet de computer uit en installeer de jumper. Zet de computer aan - het zal niet werken, maar de CMOS-instellingen worden teruggezet naar nul. Zet de pc weer uit, verwijder de eerder geïnstalleerde jumper en zet de computer weer aan. Er verschijnt een venster op de monitor waarin u wordt gevraagd op de F1-knop te drukken. Dit is nodig om de BIOS-parameters in te stellen. Als de standaardinstellingen bij u passen, drukt u op F1, in het BIOS-menu, klikt u op de optie "Opslaan en afsluiten". Na deze actie start de computer volledig op en als u uw individuele instellingen wilt instellen, doet u dit en klikt u pas op de optie "Opslaan en afsluiten". De pc start op en u kunt aan de slag.

Aanbevolen: