Hoe Een Tekening Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tekening Te Vergroten
Hoe Een Tekening Te Vergroten

Video: Hoe Een Tekening Te Vergroten

Video: Hoe Een Tekening Te Vergroten
Video: Hoe breng ik een afbeelding op het doek en hoe gebruik ik een raster. Hoe vergroot ik een afbeelding 2024, Mei
Anonim

Het vergroten van een afbeelding omvat het bewerken van een afbeelding naar keuze. In sommige gevallen kan dit retoucheren worden genoemd. Beeldvergroting wordt gebruikt voor het afdrukken van foto's, posters, posters en banners. Het afdrukken van een foto op een banner vereist doorgaans bronmateriaal van hoge kwaliteit. Als uw foto niet aan dergelijke verzoeken voldoet, is de afbeelding op de banner van lage kwaliteit, d.w.z. pixels zullen zichtbaar zijn in de foto. Daarom moet u bij het kiezen van een foto de volgende instructies volgen.

Hoe een tekening te vergroten
Hoe een tekening te vergroten

Noodzakelijk

ACDSee Photo Manager-software

instructies:

Stap 1

Kies allereerst een geschikte foto of afbeelding voor latere vergroting. Het mag niet te klein zijn, d.w.z. de resolutie moet hoger zijn dan 640x480 pixels. Het is ook de moeite waard om te beslissen over de softwarekeuze voor het uitvoeren van de beeldvergrotingsbewerking. Dergelijke producten zijn er genoeg op de softwaremarkt. Het in alle opzichten handigste programma voor het bewerken van afbeeldingen met één klik is een product van ACDSee. Met de release van een nieuwe versie krijgt dit programma meer interessante en nuttige functies. Natuurlijk is ze nog ver verwijderd van Photoshop, maar ze doet de basistechnieken van beeldverwerking of -bewerking.

Hoe een tekening te vergroten
Hoe een tekening te vergroten

Stap 2

Nadat u dit programma hebt geïnstalleerd, opent u uw afbeeldingsbestand erin. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding - selecteer "Wijzigen" in het contextmenu - selecteer vervolgens "Formaat wijzigen" (of druk op de toetsencombinatie Ctrl + R).

Hoe een tekening te vergroten
Hoe een tekening te vergroten

Stap 3

In het geopende venster moet u een methode selecteren om de hoogte-breedteverhouding te meten:

- in punten (pixels);

- in procenten;

- in millimeterequivalent (mm, cm, dm).

De meeste drukkerijen gebruiken lay-outs met een bepaalde beeldverhouding in pixels. Daarom zal de eerste optie de meest winstgevende zijn. Naast het gemarkeerde item zijn er 2 dimensies: breedte en hoogte. Voer de waarde in die u nodig heeft in een van deze velden - het programma zal automatisch de tweede waarde aanpassen in de automatische modus. Maar het is mogelijk om deze modus onder aan het linkerdeelvenster uit te schakelen - het item "Behoud beeldverhouding". Nadat u de beeldverhouding van uw afbeelding hebt gewijzigd, klikt u op de knop "Voltooien".

Hoe een tekening te vergroten
Hoe een tekening te vergroten

Stap 4

Sluit het venster of blader met het muiswiel - u ziet een dialoogvenster waarin u een van de acties moet selecteren:

- sparen;

- opslaan als;

- niet opslaan;

- annulering.

Als u de wijzigingen niet wilt opslaan door de naam van het bestand te wijzigen, klikt u op "Opslaan". Om onder een andere naam op te slaan, klikt u op "Opslaan als". Als u op de knop "Niet opslaan" klikt, wordt het huidige bestand niet gewijzigd.

Aanbevolen: