Een Frame Van Een Video Vastleggen

Inhoudsopgave:

Een Frame Van Een Video Vastleggen
Een Frame Van Een Video Vastleggen

Video: Een Frame Van Een Video Vastleggen

Video: Een Frame Van Een Video Vastleggen
Video: The Panasonic Lumix FZ300/330 Beginner's Guide to Creating Video 2024, Mei
Anonim

Zonder in details te treden, bestaat de video uit een opeenvolging van stilstaande beelden. Door eenvoudige manipulaties kan elk van deze afbeeldingen worden opgeslagen als een apart grafisch bestand.

Een frame van een video vastleggen
Een frame van een video vastleggen

Noodzakelijk

  • - grafische editor;
  • - CyberLink PowerDVD-speler;
  • - Movie Maker-programma;
  • - VirtualDub-programma.

instructies:

Stap 1

Om een frame van een video vast te leggen, kun je de optie "Image Capture" gebruiken, die in sommige spelers aanwezig is. In het bijzonder kunt u met de CyberLink PowerDVD-speler een frame van een video vastleggen. Open de video in deze speler om een frame op te slaan met deze speler. Dit kan gedaan worden door met de rechtermuisknop op het pictogram van het videobestand te klikken en "Openen met" te selecteren in het contextmenu. Selecteer de speler in de lijst met programma's en klik op de knop "Openen". Nadat u op de gewenste plaats op de schuifbalk heeft geklikt of de video hebt afgespeeld tot aan het frame dat u wilt opslaan, klikt u op de knop "Pauze". Kopieer het frame naar het klembord door op de knop "Image Capture" te klikken. Open een willekeurige grafische editor en maak er een nieuw document in. In Photoshop is de grootte van het nieuwe document standaard de grootte van de afbeelding die naar het klembord is gekopieerd. Hetzelfde zal gebeuren als u de Paint-editor gebruikt. Plak de afbeelding in het gemaakte document door op Ctrl + V te drukken en sla de resulterende afbeelding op in jpg-, png-, bmp- of tiff-indeling.

Stap 2

Als u een frame wilt vastleggen van de video die u aan het bewerken bent, kunt u de framegrabber-optie gebruiken die beschikbaar is in Movie Maker. U moet de cursor naar het fragment van de tijdlijn verplaatsen waar het frame waarin u geïnteresseerd bent zich bevindt. U kunt het afspelen van video starten met de knop onder het spelervenster. Wanneer u het gewenste frame bereikt, klikt u op de knop "Pauze". Klik op de knop "Maak een foto", die zich ook onder het spelervenster bevindt. Geef in het geopende venster de locatie op de computer op waar het vastgelegde frame wordt opgeslagen. Geef de naam op van het bestand dat moet worden opgeslagen en klik op de knop "Opslaan".

Stap 3

Met het VirtualDub-programma kunt u frames van de video die erin is geladen in twee versies opslaan: zonder het toegepaste filter en met het filter. Als u video in dit programma verwerkt en een frame van de originele video wilt opslaan, verplaatst u de cursor naar dit frame en drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + 1. Maak een nieuw document in een grafische editor en plak het gekopieerde frame van het klembord erin. Als u een videoframe wilt vastleggen waarop VirtualDub-filters zijn toegepast, gebruikt u de sneltoets Ctrl + 2. Plak het frame dat op het klembord is opgeslagen in het document van de grafische editor. Sla de resulterende afbeelding op als een jpg-, png-, bmp- of tiff-bestand.

Aanbevolen: