Hoe Af Te Trekken In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Af Te Trekken In Excel
Hoe Af Te Trekken In Excel

Video: Hoe Af Te Trekken In Excel

Video: Hoe Af Te Trekken In Excel
Video: aftrekken en delen in Excel 2024, Maart
Anonim

Excel is een spreadsheet-editor van de populaire Microsoft Office-suite met kantoortoepassingen. Het wordt meestal gebruikt voor de invoer, opslag en statistische verwerking van relatief kleine hoeveelheden gegevens. In deze spreadsheet-editor heeft de gebruiker toegang tot vrij complexe wiskundige, statistische, logische, analytische functies en zelfs de eenvoudigste optel- en aftrekbewerkingen zijn zeer eenvoudig te implementeren.

Hoe af te trekken in Excel
Hoe af te trekken in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Als u het verschil tussen twee getallen wilt berekenen met deze spreadsheeteditor, klikt u op de cel waarin u het resultaat wilt zien en voert u een gelijkteken in. Als de inhoud van een cel met dit teken begint, gaat Excel ervan uit dat er een of andere wiskundige bewerking of formule in is geplaatst. Typ na het gelijkteken, zonder spatie, het te verkleinen getal, zet een minteken en voer de afgetrokken waarde in. Druk vervolgens op Enter en de cel geeft het verschil weer tussen de twee ingevoerde getallen.

Stap 2

Pas de procedure die in de eerste stap is beschreven enigszins aan als de getallen die moeten worden afgetrokken of afgetrokken, uit een andere cel in de tabel moeten worden gehaald. Om bijvoorbeeld in cel B5 het getal 55 weer te geven, verkleind uit cel D1, klikt u op B5, voert u een gelijkteken in en klikt u op cel D1. Na het gelijkteken verschijnt een link naar de cel die u hebt opgegeven. U kunt het adres ook handmatig typen, zonder een muis te gebruiken. Voer vervolgens het aftrekteken, nummer 55, in en druk op Enter - Excel zal het resultaat berekenen en weergeven.

Stap 3

Gebruik hetzelfde algoritme om de waarde van de ene cel af te trekken van de waarde van een andere - voer een gelijkteken in, typ een adres of klik op de cel met de waarde die moet worden verlaagd. Zet dan een minteken, typ of klik op de cel met de af te trekken waarde en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Als u een hele kolom cellen wilt maken met het verschil in getallen van andere kolommen in elke rij van de tabel, begin dan met het maken van een dergelijke cel in de eerste rij. Doe dit volgens het algoritme dat in de vorige stap is beschreven. Verplaats vervolgens de cursor naar de rechterbenedenhoek van de cel met de aftrekformule en sleep deze met de linkermuisknop naar de laatste rij van de tabel. Excel wijzigt automatisch de koppelingen in de formules voor elke rij wanneer u de linkerknop loslaat.

Aanbevolen: