Wat Is Een Goed Antivirusprogramma?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Goed Antivirusprogramma?
Wat Is Een Goed Antivirusprogramma?

Video: Wat Is Een Goed Antivirusprogramma?

Video: Wat Is Een Goed Antivirusprogramma?
Video: What is an Antivirus and How Does it Work in 2021? 2024, Maart
Anonim

Auto's worden ook "ziek". De drager van het besturingssysteem kan het virus zowel van een USB-stick als van internet oppikken, en dat laatste is slechts een broedplaats. Om ervoor te zorgen dat een smartphone, tablet of laptop geen vreselijk virus oploopt dat uw favoriete foto's kan vernietigen of gewoon de gadget kan uitschakelen, moet u ervoor zorgen dat er een antivirusprogramma op wordt geïnstalleerd.

Wat is een goed antivirusprogramma?
Wat is een goed antivirusprogramma?

Wat het is

Antivirussoftware is speciaal ontworpen software om uw computer te beschermen tegen malware. De antivirus scant voortdurend de bestanden waarmee de gebruiker werkt en informeert hierover als er een dreiging wordt gedetecteerd. Vervolgens reinigt of verwijdert het het geïnfecteerde bestand.

Opgemerkt moet worden dat een beginner, kijkend naar de vele antivirusprogramma's die tegenwoordig worden aangeboden, er zoveel mogelijk probeert te installeren, in de veronderstelling dat zijn computer beter beschermd zal zijn. Maar dit is niet het geval. Er is slechts één antivirusprogramma nodig voor bescherming. Bovendien is het vanwege de beperkte mogelijkheden van gratis antivirussen beter om betaalde programma's te kiezen.

Wat te kiezen?

Van de volledige lijst met antivirusprogramma's die tegenwoordig worden gebruikt, zijn de meest populaire de volgende:

Kaspersky Anti-Virus is een van de leiders, bij uitstek geschikt voor het beschermen van uw computer. Dit systeem heeft veel sterke punten. Hoog niveau van bescherming tegen malware. Snelle controle van bestanden en programma's. Directe blokkering van geïnfecteerde sites. Maar het nadeel is dat de antivirus de prestaties van de pc beïnvloedt. neemt veel RAM in beslag en voor een volledige scan van de computer moet u programma's uitschakelen.

Het belangrijkste voordeel van Dr. Web anti-virus onder zijn "collega's" is de mogelijkheid om zwaar geïnfecteerde bestanden te herstellen en te desinfecteren.

De belangrijkste voordelen van Dr. Web: scannen van alle archieven, zelfverdediging op hoog niveau, beschikbaarheid van het gratis hulpprogramma Dr. Web CureIt, dat kan werken zonder voorafgaande installatie op een geïnfecteerde computer.

En het enige nadeel zijn waarschijnlijk de hoge kosten van de gelicentieerde versie.

ESET NOD32 kan een zeer goede service zijn voor geavanceerde gebruikers, omdat: voor maximale bescherming moet het programma correct worden geconfigureerd.

De belangrijkste voordelen van NOD32: het blokkeren van spam, bescherming tegen fraudeurs, beveiliging op sociale netwerken, het blokkeren van spyware.

De belangrijkste nadelen van NOD32: het scant lang, detecteert niet alle kwaadaardige programma's, wanneer de antivirus wordt verwijderd, blijven er "staarten" in het systeem achter, die het werk van een andere antivirus kunnen verstoren.

Samenvatten

Een eenduidig antwoord op de vraag "Wat is de beste antivirus?" kan niet gevonden worden. Hier moet je je laten leiden door de functies die het programma heeft. De meest functionele zijn de producten van Kaspersky Lab, die zich hebben bewezen als betrouwbaar, flexibel in instellingen en goede technische ondersteuning op het officiële forum. Als u bijvoorbeeld de modus "ouderlijk toezicht" nodig heeft, zullen extra functies van Kaspersky hier helpen. Maar door de extra functionaliteit wordt het systeem meer belast, waardoor je 10 seconden kunt wachten tot de foto opengaat. Daarom zijn niet erg veeleisende gebruikers of eigenaren van oude computers meer geschikt voor NOD 32 of Dr. Web.

Voor degenen die twijfelen, alle gepresenteerde fabrikanten bieden gratis versies van producten aan die gratis op uw apparaat kunnen worden geïnstalleerd en 30 - 90 dagen kunnen worden gebruikt. En dan kun je kiezen wat bij je past.

Aanbevolen: