Wat Zijn Antivirusprogramma's

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Antivirusprogramma's
Wat Zijn Antivirusprogramma's

Video: Wat Zijn Antivirusprogramma's

Video: Wat Zijn Antivirusprogramma's
Video: De voordelen van een antivirusprogramma tegen ransomware 2023, Maart
Anonim

Als u een antivirusprogramma installeert, beschermt u uw computer en het besturingssysteem tegen storingen en fouten, en beschermt u deze ook tijdens het werken op internet. Er zijn veel antivirusprogramma's die variëren in functionaliteit. Daarom is het de moeite waard om uit te zoeken welke soorten er bestaan.

Wat antivirusprogramma's zijn
Wat antivirusprogramma's zijn

Kenmerken van elk antiviruspakket

Antivirussoftware is een systeem van algoritmen dat is ontworpen om de activiteit van schadelijke programma's die zonder medeweten van de gebruiker zijn geïnstalleerd, te elimineren of te voorkomen. Zonder uitzondering hebben alle antivirusprogramma's een database met viruskenmerken die regelmatig wordt bijgewerkt door de uitgever. Dit is nodig zodat de antivirus altijd actuele informatie heeft over bestaande dreigingen. Vanwege hun grote variëteit verschillen antivirussen van elkaar in functionaliteit.

Klassiek antiviruspakket

Dit is het meest voorkomende type antivirussoftware. Het bevat een systeem voor het herkennen van bedreigingen op basis van heuristische analyse (het identificeren van bedreigingen zelfs voordat hun activiteit begint) of analyse bij toegang (bij het starten van programma's). Naast het analyseren van gegevens op een computer, bevatten antivirusprogramma's vaak extra opties en opties. Deze kunnen een systeem omvatten voor het isoleren van programma-activiteit van systeemactiviteit, een beveiligingsmonitor voor internetbronnen en een RAM-scanner. Dit alles werkt niet als de database met antiviruskenmerken verouderd is. Klassieke antiviruspakketten bevatten programma's als: Avast!, Kaspersky Antivirus, AVG en vele andere.

Firewall

Dit is een speciale categorie antivirusprogramma's die gespecialiseerd is in het bewaken van de internetactiviteit van alle toepassingen die op de computer zijn geïnstalleerd. Dit is nodig om uw computer te beschermen tegen Trojaanse paarden, die in staat zijn om vertrouwelijke gebruikersgegevens te achterhalen en deze door te geven aan cybercriminelen. Het ontbreken van een firewall op de computer brengt informatie over betalingen, gebruikte wachtwoorden, geschiedenis van sitebezoeken in gevaar. Voorbeelden van firewalls zijn: Agnitum Outpost Firewall, Kaspersky Firewall, Agava Firewall, etc.

Uitgebreide bescherming tegen virussen en Trojaanse paarden

Vooral populair zijn softwaresystemen die zijn ontworpen om gebruikers te beschermen tegen zowel virussen als internetbedreigingen, en dit alles zal plaatsvinden op hetzelfde kwaliteitsniveau alsof de gebruiker antivirus en firewall afzonderlijk zou gebruiken. Populaire beschermingspakketten tegen alle soorten bedreigingen voor computeractiviteiten zijn: Kaspersky Internet Security, Comodo Internet Security, G-Data Internet Security en vele andere.

Betaalde en gratis antivirusprogramma's

Er zijn nu zowel betaalde als gratis antivirusprogramma's. Dit geldt zowel voor klassieke antivirussen en firewalls als voor complexe beschermingspakketten. In de regel zijn de verschillen tussen de betaalde en gratis versies niet significant. Ze kunnen betrekking hebben op technische ondersteuning voor gebruikers, de beschikbaarheid van extra opties in programma's, enz.

Gratis antivirusprogramma's en uitgebreide pakketten zijn: AVG, Avast!, Comodo Internet Security, etc.

Betaald zijn: alle producten van Kaspersky Lab, Dr. Web, Agnitum Outpost Firewall, enz.

Populair per onderwerp