Hoe Installeer Ik Windows 7 Vanaf Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows 7 Vanaf Schijf
Hoe Installeer Ik Windows 7 Vanaf Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows 7 Vanaf Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows 7 Vanaf Schijf
Video: Windows 7 installeren vanaf usb 2024, Mei
Anonim

Het installeren van een besturingssysteem is een eenvoudig proces. In de meeste gevallen wordt het automatisch uitgevoerd en hoeft de gebruiker alleen de instructies te volgen die op het computerscherm verschijnen. Het installeren van Windows 7 vanaf een schijf is ook eenvoudig en kan redelijk snel worden gedaan.

Hoe installeer ik Windows 7 vanaf schijf
Hoe installeer ik Windows 7 vanaf schijf

BIOS-instellingen

Zet uw computer uit en start hem opnieuw. Druk tijdens het opstarten op de toets Delete, F2, F10 of een andere toets (afhankelijk van het type moederbord). Als gevolg hiervan wordt u naar de BIOS-instellingen van de computer geleid. Ga naar het gedeelte Opstarten en selecteer Prioriteit opstartapparaat. U ziet een lijst die de volgorde van het opstarten van de computer bepaalt. Selecteer in de regel 1e opstartapparaat het cd-rom-apparaat, zodat u aangeeft dat de computer eerst moet proberen op te starten vanaf de cd of dvd. Als u klaar bent met de instellingen, drukt u op de F10-toets en bevestigt u het opslaan van de wijzigingen door op de knop Ok te klikken. Wacht tot uw computer opnieuw is opgestart.

Installatie starten

Plaats de Windows 7-schijf in het station en start uw computer opnieuw op. Het venster Windows-besturingssysteem installeren verschijnt op het scherm. Selecteer de te installeren taal, tijd- en valuta-indeling en toetsenbord of invoermethode. Klik op de knop Volgende.

Selectie van besturingssysteemtype

Selecteer het type besturingssysteem dat u wilt installeren. Het hangt af van de architectuur van uw computer (x86 of x64). Deze stap is niet altijd aanwezig tijdens de installatie, het hangt af van de build van de Windows 7-installatieschijf.

Gebruiksvoorwaarden en installatiemethode

In het venster Lees de licentievoorwaarden kunt u de gebruiksvoorwaarden lezen van het besturingssysteem Windows 7. Nadat u deze hebt gelezen, schakelt u het selectievakje Ik accepteer de licentievoorwaarden in en klikt u op Volgende. Vervolgens moet u kiezen hoe u het systeem wilt installeren. Het item Upgrade voorziet in het upgraden van een reeds geïnstalleerd besturingssysteem naar een nieuwe versie. Het tweede item - Aangepast (geavanceerd) is bedoeld voor het installeren van een nieuw systeem op een computer. Kies het tweede artikel. Houd er rekening mee dat het wordt aanbevolen om een back-up van alle gegevens op uw harde schijf te maken voordat u een nieuw besturingssysteem installeert.

Installatieproces

Selecteer de harde schijfpartitie waar u het besturingssysteem wilt installeren en klik op Volgende. Vervolgens begint het automatische installatieproces van het systeem, waarbij de computer meerdere keren opnieuw kan worden opgestart. Hiermee is het grootste deel van de systeeminstallatie voltooid.

Aanvullende instellingen

Na voltooiing van de installatie van het besturingssysteem, wordt u gevraagd om aanvullende instellingen te maken: gebruikersreferenties en wachtwoorden voor hen, de sleutel om de licentie van het geïnstalleerde exemplaar van het systeem te activeren, de methode om het systeem te beschermen, de tijd en tijdzone, het type computernetwerk dat wordt gebruikt, enz. Al deze instellingen worden achtereenvolgens uitgevoerd, volgens eenvoudige instructies die op het computerscherm worden weergegeven.

Aanbevolen: