Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Harde Schijf
Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Harde Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Harde Schijf

Video: Hoe vervang je een HDD/SSD en installeer je een nieuwe Windows 10 op je laptop ? 2022, November
Anonim

De meeste moderne computers zijn uitgerust met optische schijfstations en het installeren van Windows-besturingssystemen vanaf een cd is eenvoudig, zelfs voor een ongetraind persoon. Er zijn echter momenten waarop u Windows vanaf uw harde schijf moet installeren op een computer die geen optisch station heeft, zoals een laptop.

Hoe installeer ik Windows vanaf de harde schijf
Hoe installeer ik Windows vanaf de harde schijf

instructies:

Stap 1

U kunt een besturingssysteem installeren zonder een optische drive te gebruiken vanaf een interne of externe (USB-aangesloten) harde schijf.

Bij installatie vanaf een interne schijf is dit het gemakkelijkst als u twee of meer harde schijven hebt. Als er maar één harde schijf is, moet deze in verschillende secties worden verdeeld. Als er meerdere hoofdpartities ontbreken, verwijdert u de harde schijf uit de computer en sluit u deze aan op een computer met een werkend besturingssysteem. Maak daarna de nodige opmaak - selecteer een hoofdpartitie, formatteer deze (het voorkeursbestandssysteem is FAT32, formatteren in NTFS is ook acceptabel, maar dit bemoeilijkt het installatieproces), kopieer de distributiebestanden van het besturingssysteem.

Stap 2

Als er meerdere harde schijven zijn, kopieer dan gewoon de distributiekit van het besturingssysteem naar de hoofdmap van een van de harde schijven (daarnaast wordt de installatie later uitgevoerd).

Stap 3

U hebt dan DOS-opstartmedia nodig om het installatieproces te starten, dat u onder Windows-besturingssystemen kunt maken bij het formatteren van diskettes of flash-media. Om het installatieproces te vereenvoudigen, kunt u ook elk van de DOS-navigators (Norton Commander, DOS Navigator, Volkov Commander) naar de media kopiëren.

Stap 4

Opstarten vanaf opstartbare media. Ga na het starten van de DOS-opdrachtprompt naar de map I386 van de Windows-distributie en voer de opdracht winnt.exe of winnt32.exe in, afhankelijk van het type besturingssysteem.

Stap 5

Hiermee wordt het installatieproces van het besturingssysteem gestart. Na het voltooien van de eerste fase van de installatie, schakelt u het opstarten over naar uw harde schijf met het geïnstalleerde systeem.

Stap 6

Beginnen vanaf externe media is niet anders dan installeren vanaf een interne schijf, maar tegelijkertijd kunt u Windows vanaf een harde schijf installeren zonder toevlucht te nemen tot extra opstartapparaten, maar door de harde schijf zelf opstartbaar te maken en ervan op te starten.

Stap 7

Sluit hiervoor een externe harde schijf aan op uw computer en gebruik een van de vele speciale programma's om de harde schijf voor te bereiden - PE-naar-USB, WinSetupFromUSB of iets dergelijks. Daarna zal installeren vanaf een externe harde schijf niet anders zijn dan installeren vanaf een standaard-cd.

Populair per onderwerp