Hoe De Installatie Van Windows Vanaf Schijf Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Installatie Van Windows Vanaf Schijf Te Starten
Hoe De Installatie Van Windows Vanaf Schijf Te Starten

Video: Hoe De Installatie Van Windows Vanaf Schijf Te Starten

Video: Hoe De Installatie Van Windows Vanaf Schijf Te Starten
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Installeren vanaf een schijf is een gebruikelijke methode om een systeem op een computer te installeren. Windows kan op zichzelf worden geschreven naar een opslagmedium in een ander werkend systeem met behulp van hulpprogramma's. Om de schijf later te starten, moet u speciale BIOS-instellingen maken.

Hoe de installatie van Windows vanaf schijf te starten
Hoe de installatie van Windows vanaf schijf te starten

Noodzakelijk

Windows-schijfkopie

instructies:

Stap 1

Om een schijf te branden, downloadt u de image van het systeem dat u op uw computer wilt installeren. U kunt het vereiste bestand zowel van de Microsoft-website als van alternatieve bronnen downloaden. Als u al een gelicentieerd exemplaar van het systeem op schijf hebt, kunt u rechtstreeks naar de BIOS-instellingen gaan.

Stap 2

Nadat het downloaden is voltooid, installeert u een programma voor het branden van afbeeldingen naar schijf, bijvoorbeeld UltraISO of ISOWorkShop. Om deze applicaties te installeren, gaat u naar de officiële website van de ontwikkelaar en gebruikt u de downloadsectie om de meest recente versie te selecteren en te installeren.

Stap 3

Voer het resulterende bestand uit en ga verder met de installatie volgens de instructies op het scherm. Zodra de installatie is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand en selecteert u "Openen met". Selecteer in de vervolgkeuzelijst het programma dat u zojuist hebt geïnstalleerd.

Stap 4

Klik op de knop "Branden naar schijf" of "Branden". Plaats een leeg opslagmedium in het computerstation. Klik in het venster dat verschijnt op "Branden", nadat u eerder het item "Controleer schijf na branden" hebt geselecteerd. Selecteer indien nodig de naam van uw schijf in het systeem. Wacht tot het einde van de opname en de bijbehorende melding verschijnt.

Stap 5

Voordat u de installatie vanaf schijf uitvoert, moet u het BIOS configureren. Om dit te doen, zet u uw computer uit en start u deze opnieuw op. Druk op de knop om het BIOS te openen. De naam van de sleutel wordt onderaan aangegeven naast de regel Start setup of gewoon Setup, afhankelijk van het model van het moederbord en de BIOS-component. De meeste computers noemen dit menu met F2, F4, Del of F8.

Stap 6

Ga in het BIOS-menu naar het gedeelte Boot. Markeer het item Prioriteit opstartapparaat instellen en stel het item Eerste opstartapparaat in op de naam van uw schijf voor het lezen van schijven. Gebruik de pijlknoppen hieronder (bijvoorbeeld F5 en F6) om één voor één door de menu-items te bladeren. Terwijl uw cd/dvd-station is geselecteerd als het eerste opstartapparaat, drukt u op de knop F10 (Exit save changes) en bevestigt u om de gewijzigde instellingen op te slaan. De computer zal opnieuw opstarten.

Stap 7

Als de schijf correct is gebrand en correct in het station is geplaatst, wordt de installatieprocedure van Windows gestart.

Aanbevolen: