Hoe Windows Stap Voor Stap Vanaf Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Stap Voor Stap Vanaf Schijf Te Installeren
Hoe Windows Stap Voor Stap Vanaf Schijf Te Installeren

Video: Hoe Windows Stap Voor Stap Vanaf Schijf Te Installeren

Video: Hoe Windows Stap Voor Stap Vanaf Schijf Te Installeren
Video: কিভাবে উইন্ডোজ দিতে হয় | Windows 7 Setup process Step By Step | How To Install Windows 7 2024, April
Anonim

Windows is een van de meest populaire besturingssystemen en de belangrijkste manier van interactie tussen een gebruiker en zijn computer, dus de installatieprocedure mag in geen geval worden verwaarloosd.

Hoe Windows stap voor stap vanaf schijf te installeren
Hoe Windows stap voor stap vanaf schijf te installeren

Een gebruiker die Windows (vooral de nieuwste versies) vanaf een schijf gaat installeren, moet allereerst alle belangrijke informatie die op de computer is opgeslagen ergens op een USB-stick of externe harde schijf opslaan. Daarna kunt u direct doorgaan naar de procedure voor het installeren van Windows vanaf de schijf. Anders wordt alle niet-opgeslagen informatie van de harde schijf verwijderd.

BIOS-instellingen

Eerst moet de gebruiker de schijf van het Windows-besturingssysteem in het optische station van zijn computer plaatsen en opnieuw opstarten. Terwijl de computer net begint te herstarten, moet u op de Del-toets drukken. Dit is nodig om de BIOS-instellingen te openen. Hier moet u ervoor zorgen dat de computer niet vanaf de harde schijf wordt opgestart, maar vanaf de optische (Windows-installatieschijf). Nadat het BIOS is opgestart, moet u naar het gedeelte Boot gaan en vervolgens naar Boot Device Priority. Hier moet u het veld 1st Boot Device vinden en uw optische drive selecteren. Ga daarna naar het tabblad Afsluiten en klik op de knop Opslaan en afsluiten.

Windows installeren

Wanneer de computer opnieuw opstart, verschijnt onmiddellijk de installatiebalk van het Windows-besturingssysteem. Na een tijdje verschijnt een bijbehorend venster waarin u een taal, tijdformaat en toetsenbordindeling moet selecteren. Standaard moet de waarde "Russisch" overal worden ingesteld, als een andere waarde blijkt, verander deze dan met de kleine pijl (rechts van elk item), klik op de knop "Volgende" en "Installeren". Er verschijnt een nieuw venster waarin de gebruiker de voorwaarden van de licentieovereenkomst nader kan bekijken. Als u hiermee akkoord gaat en door wilt gaan met de installatie, vink dan het vakje aan naast het item "Ik accepteer de voorwaarden van de overeenkomst" en klik op "Volgende".

Het volgende venster biedt twee opties voor installatie: update en volledige installatie. Het is raadzaam om exact "Volledige installatie" te kiezen, aangezien het systeem uw harde schijf zal formatteren voor de installatie. In alle andere gevallen kunt u "Update" selecteren (indien beschikbaar, en bovendien worden bij het bijwerken al uw gegevens en zelfs fouten die tijdens het gebruik zijn opgetreden, opgeslagen). Vervolgens moet u de harde schijf voor installatie specificeren (bijvoorbeeld station C) en op de knop "Volgende" klikken. Voer in het volgende venster het speciale wachtwoord in dat op de verpakking met de schijf zit en ga verder met de installatie. Hier begint de procedure zelf al, waarbij het enige dat de gebruiker hoeft te wachten op het einde ervan is. Nadat de installatie is voltooid, moet u uw account maken. Bedenk een gebruikersnaam en voer het veld "Gebruikersnaam" in, evenals een wachtwoord in het bijbehorende item. Stel vervolgens de huidige datum en tijd in. Hiermee is de installatieprocedure van Windows voltooid.

Aanbevolen: