Hoe Installeer Ik Linux Vanaf Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Linux Vanaf Een Harde Schijf
Hoe Installeer Ik Linux Vanaf Een Harde Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Linux Vanaf Een Harde Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Linux Vanaf Een Harde Schijf
Video: ubuntu installeren externe harde schijf 2024, April
Anonim

Om het besturingssysteem te installeren, moet u een opstartbare schijf hebben. Er is echter een speciale procedure waarmee u Linux kunt installeren vanaf een partitie op uw harde schijf. U moet een partitie van 10 GB maken en een ISO-image van de Linux Mandriva-installatieschijf hebben.

Hoe installeer ik Linux vanaf een harde schijf
Hoe installeer ik Linux vanaf een harde schijf

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - computer;
  • - browser;
  • - Linux-besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Maak een Boot-map op de C:-schijf en kopieer de vmlinuz- en all.rdz-bestanden van de afbeelding erin door deze te openen in het Total Commander- of Alcohol-programma. Kopieer alle bestanden zorgvuldig, want ontbrekende bestanden kunnen het systeem ernstig beschadigen of helemaal niet laden.

Stap 2

Zoek het op internet met behulp van een zoekmachine en download de grub-bootloader naar de harde schijf. Pak de bootloader-map uit en kopieer de grub-map, grub.exe en initrd-bestanden naar de eerder gemaakte Boot. Zoek het grldr-bestand op dezelfde plaats en kopieer het naar de C:-schijf, naar de root. Alles gebeurt handmatig, aangezien de installatie vanaf de harde schijf wordt gedaan en niet vanaf de installatie. Deze methode is een beetje moeilijk, maar handig in gevallen waarin de computer geen schijf heeft.

Stap 3

Bewerk het bestand boot.ini dat zich in de hoofdmap van station C: bevindt door de regel C: / grldr = "Linux-Install" eraan toe te voegen. Gebruik een gewoon Kladblok om het bestand boot.ini te openen om te bewerken. Het is standaard op de computer geïnstalleerd.

Stap 4

Voeg de volgende regels toe aan het bestand C:\boot\grab\menu.lst (dit kan ook met Kladblok):

titel Mandriva ISO-installatie (met vmlinuz en all.rdz)

kernel (hd0, 0) / boot / vmlinuz

initrd (hd0, 0) /boot/all.rdz

Stap 5

Het blijft alleen om te beginnen met het installeren van het nieuwe besturingssysteem. Stuur uw computer om opnieuw op te starten. Op het moment dat u de opstartopties kiest, selecteert u Linux - Install. Deze opdracht is bedoeld om het besturingssysteem automatisch te installeren.

Stap 6

Als u een besturingssysteem vanaf een harde schijf installeert, bespaart u optische media. Let op wat voor Linux je gaat installeren: dit heeft invloed op het algoritme van acties. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de installatie van het Linux-besturingssysteem niet veel tijd kost, het belangrijkste is om alle bestanden correct te kopiëren, zodat het systeem correct werkt.

Aanbevolen: