Hoe Een Zip-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Zip-bestand Te Openen
Hoe Een Zip-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Zip-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Zip-bestand Te Openen
Video: Zippen en unzippen - ZIP-bestanden. 2024, Mei
Anonim

Om de hoeveelheid informatie te verminderen of om het verzenden per e-mail te vergemakkelijken, worden bestanden vaak in archieven geplaatst. Een van de meest populaire is het ZIP-formaat. Maar zelfs met de opening kunnen er problemen ontstaan.

Hoe een zip-bestand te openen
Hoe een zip-bestand te openen

instructies:

Stap 1

In besturingssystemen van de Windows-familie kunnen ZIP-bestanden worden geopend met behulp van standaardhulpmiddelen - Windows Verkenner. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop of klik met de rechtermuisknop en selecteer "Openen met" -> "Verkenner".

Stap 2

ZIP is respectievelijk een archiefbestandsindeling, een dergelijk bestand kan worden geopend met elke software-archiver. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer "Openen met" en selecteer vervolgens de archiveringstoepassing. Als het niet in de verschenen lijst met programma's staat, klikt u op het menu-item "Programma selecteren". Zoek in het dialoogvenster dat verschijnt het bestand van het archiveringsprogramma en selecteer het door met de linkermuisknop te dubbelklikken.

Stap 3

U kunt het ZIP-bestand ook openen met de shell van de archiver zelf. Om dit te doen, start u de applicatie en zoekt u met behulp van de programma-interface het vereiste ZIP-bestand. Dubbelklik erop met de linkermuisknop om het te openen.

Stap 4

Als u een van de bestandsbeheerders gebruikt in plaats van de standaard Windows Verkenner, kunt u het ZIP-bestand ermee openen. Voer het bijbehorende programma uit en gebruik de interface om het vereiste bestand te vinden. Dubbelklik met de linkermuisknop om het ZIP-bestand te openen. De inhoud ervan verschijnt in de shell van de bestandsbeheerder.

Stap 5

De meeste populaire besturingssystemen hebben, naast Windows, ook native ondersteuning voor ZIP-bestanden. Om ze te openen, volstaat het om de standaardtools van deze besturingssystemen te gebruiken, of om programma's te archiveren die zijn geschreven om in deze besturingsomgevingen te werken.

Stap 6

Een niet-standaard manier om een ZIP-bestand te openen, is via de webinterface van een van de e-mailservices (bijvoorbeeld Yandex). Ga naar mail en maak een nieuwe brief aan. Voeg het benodigde ZIP-bestand eraan toe en stuur het naar jezelf. Open uw inbox en klik op de link "Bekijken" naast het bijgevoegde ZIP-archief. Er verschijnt een lijst met bestanden in het archief, die elk op de harde schijf van uw computer kunnen worden opgeslagen.

Aanbevolen: