Hoe Een Poort In Een Firewall Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Poort In Een Firewall Te Openen
Hoe Een Poort In Een Firewall Te Openen

Video: Hoe Een Poort In Een Firewall Te Openen

Video: port forwarding eenvoudig verklaard 2022, November
Anonim

Op een computer kunnen mogelijk meer dan 65 duizend poorten open staan. Om veilig op het netwerk te werken, moet u het openen van poorten door de firewall controleren en indien nodig de nodige instellingen maken.

Hoe een poort in een firewall te openen
Hoe een poort in een firewall te openen

instructies:

Stap 1

De poorten die programma's nodig hebben om met het netwerk te werken, worden meestal automatisch toegewezen door het besturingssysteem. In veel gevallen worden standaard poorten gebruikt die specifiek zijn voor bepaalde toepassingen. In dit geval wordt het programma toegevoegd aan de lijst met vertrouwde applicaties in de firewall, er zijn geen instellingen vereist.

Stap 2

De noodzaak om een ​​specifieke poort in de firewall te openen is zeldzaam - bijvoorbeeld bij het opzetten van een netwerkspel. Soms komt het voor dat zelfs nadat het spel is toegevoegd aan de lijst met vertrouwde applicaties, er geen verbinding is met de spelserver, dus de poorten waarmee gegevensuitwisseling plaatsvindt, moeten handmatig worden geopend.

Stap 3

Als u de standaard Windows Firewall gebruikt, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Windows Firewall". Selecteer in het geopende firewallvenster het tabblad "Uitzonderingen" en klik op de knop "Poort toevoegen". Er wordt een nieuw venster geopend waarin u het poortnummer invoert en het gebruikte protocol specificeert, meestal TCP. U kunt elke poortnaam opgeven, bijvoorbeeld "Game". Klik OK.

Stap 4

U kunt poorten van de standaard Windows-firewall sluiten en openen via de opdrachtregel (deze methode werkt ook op een externe computer). Stel dat u poort 3344 wilt openen. Open een opdrachtprompt: Start - Alle programma's - Accessoires - Opdrachtprompt, typ netsh firewall add portopening TCP 3344 system en druk op Enter. Er verschijnt een OK-bericht dat aangeeft dat de poort met succes is geopend. Om het te besturen, typt u het commando netstat –aon, en u zult poort 3344 zien in de lijst met open poorten.

Stap 5

Om poort 3344 weer te sluiten, typ je bij de opdrachtprompt netsh firewall delete portopening TCP 3344. Je kunt deze poort sluiten door hem eenvoudigweg uit de lijst met firewall-uitzonderingen te verwijderen.

Stap 6

Wanneer u firewalls van derden gebruikt, hangt de exacte manier om de poort te openen af ​​van de firewall die u gebruikt. Maar de algemene volgorde van het openen van een poort is meestal hetzelfde - u moet een nieuwe regel maken waarin u het poortnummer, het gegevensoverdrachtprotocol en het type verbinding, inkomend of uitgaand, opgeeft.

Populair per onderwerp