Hoe Een Poort Op Een Zyxel-router Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Poort Op Een Zyxel-router Te Openen
Hoe Een Poort Op Een Zyxel-router Te Openen

Video: Hoe Een Poort Op Een Zyxel-router Te Openen

Video: Hoe Een Poort Op Een Zyxel-router Te Openen
Video: How to Port Forward with a Zyxel router 2024, April
Anonim

Bij het instellen van routers om een thuisnetwerk te creëren, moet je soms onafhankelijk individuele poorten configureren en routes instellen voor specifieke apparaten. Dit is nodig voor de juiste IP-TV verbinding of het instellen van toegang tot DC++ of ftp clients.

Hoe een poort op een zyxel-router te openen
Hoe een poort op een zyxel-router te openen

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Als je een Zyxel-router gebruikt, voer dan in de adresbalk van je internetbrowser in https://192.168.1.1 en druk op Enter. Klik nu op de Wizard Setup-knop en begin met het opzetten van een verbinding met de server van de provider

Stap 2

Vul de velden in van het menu dat als volgt wordt geopend:

Modus - Routering;

Inkapseling - PPPoE (L2TP);

Multiplex - naar keuze van de aanbieder;

VPI en PCI - vergelijkbaar met Multiplex.

Stap 3

Klik nu op de knop Volgende. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van uw ISP hebt gekregen. Stel de optie Automatisch IP-adres verkrijgen in. Zorg ervoor dat u het item Nailed-UP Connection activeert. Selecteer een van de bedieningsmodi van de NAT-functie. Het is beter om SUA Only te activeren als de provider geen andere parameter nodig heeft.

Stap 4

Klik op de knop Volgende. Voer nu het interne IP-adres en subnetmasker van uw router in. Activeer de DHCP-functie. Klik nu op de knoppen Volgende en Voltooien. De verbindingsconfiguratie in dit stadium is voltooid.

Stap 5

Start nu de router opnieuw op door deze een tijdje uit het stopcontact te halen en het menu Geavanceerde instellingen te openen. Ga naar NAT. Bekijk de inhoud van de routeringstabel die wordt geopend. Wijzig de waarden van bestaande velden of voeg een nieuwe route toe. Zorg ervoor dat u zowel poorten als het IP-adres opneemt van het apparaat waarvoor deze poorten openstaan.

Stap 6

Om problemen met het aansluiten van bepaalde apparaten op deze poorten te voorkomen, stelt u ze in op statische (permanente) IP-adressen. Dit kan zelfs als de DHCP-functie van de router actief is. Zorg ervoor dat u het IP-adres van de router opgeeft als de standaardgateway.

Stap 7

Als u poorten voor alle netwerkapparaten tegelijk moet openen, schakelt u de DHCP-functie uit door het LAN-item te openen, dat zich in het menu Geavanceerde instellingen bevindt. Geef daarna elke computer zijn eigen statische IP-adres.

Aanbevolen: