Een LG-schijf Flashen

Inhoudsopgave:

Een LG-schijf Flashen
Een LG-schijf Flashen

Video: Een LG-schijf Flashen

Video: Een LG-schijf Flashen
Video: How to convert LG MTK kdz or tot to scatter format 2024, Maart
Anonim

Een van de redenen waarom de LG-drive bepaalde typen schijven niet kan lezen, ze niet zal schrijven of de verkeerde schrijfsnelheid instelt, kan een oude firmwareversie zijn. Om dit probleem op te lossen, volstaat het om de schijfsoftware bij te werken.

Een LG-schijf flashen
Een LG-schijf flashen

Noodzakelijk

Exact model van je LG schijf, internet, noodstroomvoorziening (gewenst)

instructies:

Stap 1

Om een LG-schijf te flashen, moet u het exacte model van het apparaat weten. Anders kan de firmware het apparaat beschadigen, tot en met de vernietiging ervan. U kunt het model van de schijf achterhalen door de behuizing zorgvuldig te onderzoeken. Het achter- of bovenpaneel is meestal gemarkeerd of heeft een sticker met het model- en serienummer van de drive.

Stap 2

Als er geen identificatietekens meer op de LG-schijf zijn, kunt u in dit geval het model achterhalen met behulp van speciale programma's. Download en installeer Everest- of AIDA64-software. Start het programma, zoek "gegevensopslag" in het menu en vervolgens "optische stations". De eerste regel geeft uw schijfmodel weer. Het programma kan het model echter niet altijd nauwkeurig bepalen als een dergelijk apparaat niet in de database staat.

Dit programma kan je veel vertellen over je computer
Dit programma kan je veel vertellen over je computer

Stap 3

Nadat u uw schijfmodel hebt geïdentificeerd, moet u naar de officiële productondersteuningssite van LG gaan op https://www.lg.com/en/support/product/support-product.jsp. Selecteer op de pagina die wordt geopend in het gedeelte 'Computerproducten' het item 'Optische stations'.

Klik op het gemarkeerde menu-item
Klik op het gemarkeerde menu-item

Stap 4

In het geopende venster moet u eerst uw type drive selecteren: BLU RAY, DVD-RW of andere voor andere modellen. Selecteer vervolgens het juiste LG-schijfmodel in de kolom aan de linkerkant. Rechts verschijnt een afbeelding van het apparaat. Nadat u het gewenste model heeft geselecteerd, klikt u op de knop "go".

Selecteer het model dat je nodig hebt uit de lijst
Selecteer het model dat je nodig hebt uit de lijst

Stap 5

Hiermee wordt een pagina geopend waarin uw schijfmodel wordt beschreven. Selecteer het gedeelte "Drivers en software". U moet op de link "Nieuwe firmware" klikken en vervolgens op de knop "Dit bestand downloaden". Het bestand wordt naar uw computer gedownload.

Klik op de gemarkeerde link
Klik op de gemarkeerde link

Stap 6

Open het na het downloaden van het archief. Binnenin zijn er twee bestanden: een actief programma met de extensie.exe en een tekstbestand readme.txt.

Het archief bevat twee bestanden - firmware en instructies ervoor
Het archief bevat twee bestanden - firmware en instructies ervoor

Stap 7

Het tekstdocument bevat gedetailleerde stapsgewijze instructies. Voordat u een nieuwe firmware installeert, moet u noodzakelijkerwijs de bijgevoegde instructies lezen en een aantal acties uitvoeren voordat u met de installatie en na het starten van het programma begint. U moet de instructies bestuderen, zelfs als u de schijf eerder hebt geflitst, aangezien de procedure voor verschillende modellen anders is. Het niet opvolgen van de instructies kan leiden tot schade aan de drive.

Stap 8

De installatie-instructies voor de software worden in het Engels weergegeven. Als u de informatie niet goed begrijpt, kopieer dan de tekst uit het document en vertaal deze op een vertaalsite, bijvoorbeeld

Stap 9

Volg de instructies en volg de installatie van nieuwe firmware op uw LG-schijf. Aan het einde moet u uw computer opnieuw opstarten, dus sluit vooraf alle belangrijke documenten en programma's.

Aanbevolen: