Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Oververhitting

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Oververhitting
Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Oververhitting

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Oververhitting

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Oververhitting
Video: Hitte in uw pc verminderen om oververhitting te voorkomen 2024, April
Anonim

Hoe voorkom ik dat mijn computer oververhit raakt? Als je een computer hebt en er echt indrukwekkende bedragen in hebt geïnvesteerd, dan wil je natuurlijk dat deze je heel lang van dienst is. Om dit te doen, moet je hem zorgvuldig in de gaten houden, en hoe je hem kunt controleren, en waar dit of dat probleem mee gepaard gaat, zal in dit artikel worden besproken.

Hoe u uw computer kunt beschermen tegen oververhitting
Hoe u uw computer kunt beschermen tegen oververhitting

instructies:

Stap 1

De voeding moet geschikt zijn voor het vermogen van de videoadapter, dat wil zeggen dat het apparaat krachtig genoeg moet zijn als er een krachtige videokaart en een krachtige processor is. Om de ideale verhoudingen te bepalen, kunt u speciale diensten gebruiken, waaronder Watt-calculators. Met behulp van dergelijke services kunt u altijd precies achterhalen hoeveel watt er nodig is voor computercomponenten. Het is bekend dat een van de meest voorkomende oorzaken van oververhitting van computers een zwakke voeding is. Het is het beste om niet te beknibbelen op een voeding, dus als de computer krachtig is, dan moet de voeding geschikt zijn.

Stap 2

De thermopasta van de processor vervangen. De koelpasta van de processor moet minstens één keer per jaar worden vervangen. Waarvoor? Het is noodzakelijk om de koelpasta te vervangen, zodat de processor niet oververhit raakt en doorbrandt. Als er geen koelpasta aanwezig is, zal de heatsink de processor niet goed koelen en zal de warme lucht niet geventileerd worden, waardoor de processors zullen doorbranden.

Stap 3

Stof reiniging. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van oververhitting. Als de computer oververhit raakt, betekent dit dat u vertragingen begint te ervaren in browsers, games en programma's in het algemeen. Het is ook mogelijk om de computer regelmatig af te sluiten. Stof hoopt zich heel snel op en er zijn echt veel problemen van. Het schoonmaken van uw computer is een must als u niet zonder wilt zitten. Koelers op de voeding, processor en videokaart zitten verstopt met stof, beginnen langzamer te draaien en kunnen als conclusie hun koelfunctie niet aan.

Stap 4

Nog een koeler. Als de lucht in de kamer extreem warm is en de computer erg langzaam afkoelt, kun je het beste een andere koeler installeren. De koeler kan op de behuizing, in de behuizing en bij de ventilatieroosters worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: