Hoe Installeer Ik Een Harde Schijf In Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Harde Schijf In Een Laptop
Hoe Installeer Ik Een Harde Schijf In Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Een Harde Schijf In Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Een Harde Schijf In Een Laptop
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2024, Mei
Anonim

Moderne laptops bieden niet alleen het aansluiten van externe harde schijven, maar vervangen ook de opslagapparaten die er al in zijn gemonteerd. Om een harde schijf in een laptop te installeren, is het helemaal niet nodig om een expert te zijn in de computerindustrie, je moet alleen over basiskennis beschikken.

Hoe installeer ik een harde schijf in een laptop
Hoe installeer ik een harde schijf in een laptop

Noodzakelijk

Laptop, harde schijf

instructies:

Stap 1

Laten we eerst eens kijken wat een moderne harde schijf voor een laptop is en hoe u er bij kunt komen. Een onervaren gebruiker zal waarschijnlijk denken dat hij voor het vervangen van de harde schijf de afdekkingen moet losschroeven en andere belachelijke "gebaren" moet maken. Nee. In ons geval is alles eenvoudiger. Een laptop harde schijf is een compacte plaat die niet alleen individueel (geschikt voor een bepaald laptopmodel), maar ook universeel (geschikt voor meerdere modellen tegelijk) kan zijn. Wat moet je doen om een harde schijf in een laptop te installeren? U moet het volgende doen.

Stap 2

Draai de computer om en zoek de kap erop die de harde schijf zal verbergen. Dit deksel wordt meestal vastgemaakt met vergrendelingen en het is buitengewoon moeilijk om het met iets anders te verwarren (het moet echter niet worden verward met een batterij, en het gebeurt). Verwijder dit deksel. Daarna wordt de op de laptop geïnstalleerde harde schijf voor u geopend. Je kunt op twee manieren begrijpen dat dit een harde schijf is: door de karakteristieke stickers op het apparaat, en ook door het geïnstalleerde apparaat te vergelijken met het apparaat waarmee je het wilt vervangen. Als beide apparaten identiek zijn, kunt u doorgaan met het vervangen van de harde schijf.

Stap 3

Nadat u de oude harde schijf hebt losgemaakt van alle bevestigingsmiddelen waarmee deze is vastgezet, trekt u het apparaat uit de behuizing. Installeer een nieuwe harde schijf op zijn plaats en bevestig alle bevestigingsmiddelen op hun plaatsen. Sluit het deksel en zet de laptop aan. In dit stadium moet u een nieuw systeem installeren en de schijf formatteren (dit alles wordt gedaan in het BIOS).

Aanbevolen: