Een Computer Starten Vanaf Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Een Computer Starten Vanaf Een Harde Schijf
Een Computer Starten Vanaf Een Harde Schijf

Video: Een Computer Starten Vanaf Een Harde Schijf

Video: opstarten vanaf USB stick 2022, December
Anonim

Wanneer u een nieuw besturingssysteem installeert, moet u de functie inschakelen om de computer op te starten vanaf het dvd-station. De moeilijkheid is dat het na de eerste installatiefase nodig is om de opstartparameter vanaf de harde schijf in te stellen.

Een computer starten vanaf een harde schijf
Een computer starten vanaf een harde schijf

instructies:

Stap 1

Zet eerst de computer aan, houd de Delete-toets ingedrukt om het moederbord-BIOS te openen. Zoek het menu Opstarten of Opstartapparaat. Selecteer Boot Device Priority, selecteer dvd-station als het eerste opstartbare apparaat. Druk op de F10-toets om de wijzigingen op te slaan en het BIOS-menu te verlaten.

Stap 2

Nadat de computer opnieuw is opgestart, wordt het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd op het scherm weergegeven. Druk op een willekeurige toets op uw toetsenbord om de Windows-installatieschijf te starten. Begin met het installeren van een nieuw besturingssysteem.

Stap 3

Selecteer de harde schijfpartitie waar u de nieuwe kopie van het besturingssysteem wilt plaatsen. Zorg ervoor dat u deze partitie formatteert als er eerder een ander besturingssysteem op was geïnstalleerd. Anders wordt het installatieproces mogelijk niet correct voltooid. Dit geldt met name voor installatie bovenop Windows Seven.

Stap 4

Wacht tot de eerste fase van de installatie van het besturingssysteem is voltooid. De computer zal opnieuw opstarten. Nu moet je niet opstarten vanaf de installatieschijf, maar vanaf je harde schijf. Maar het is hoogst onwenselijk om het BIOS te openen en de opstartparameters opnieuw te wijzigen. Wacht gewoon even totdat de regel Press any key to boot from CD uitgaat.

Stap 5

Het nadeel is dat het opstarten vanaf de harde schijf alleen doorgaat als de harde schijf is opgegeven als het tweede apparaat in het BIOS-menu. Om dit risico te vermijden, houdt u de F8-toets ingedrukt na de eerste herstart van uw computer.

Stap 6

Na een tijdje opent zich een nieuw menu met daarin een lijst met apparaten waarmee de pc kan worden gestart. Selecteer de gewenste harde schijf waarop u het besturingssysteem installeert en druk op de Enter-toets. Herhaal deze procedure na de tweede herstart van de computer.

Stap 7

Nadat u de installatie van het besturingssysteem hebt voltooid, herhaalt u de procedure om het BIOS-menu te openen. Installeer uw harde schijf als het eerste apparaat in de downloadlijst.

Populair per onderwerp