Windows 10 Opstarten In Veilige Modus In

Inhoudsopgave:

Windows 10 Opstarten In Veilige Modus In
Windows 10 Opstarten In Veilige Modus In

Video: Windows 10 Opstarten In Veilige Modus In

Video: Windows 10 Opstarten In Veilige Modus In
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veilige modus beperkt de werking van stuurprogramma's en bestanden. Het wordt in de regel gebruikt om problemen te diagnosticeren en op te lossen die zijn ontstaan bij het functioneren van een computerapparaat met betrekking tot de werking van programma's.

Windows 10 opstarten in veilige modus in
Windows 10 opstarten in veilige modus in

Windows 10 Veilige modus is een van de belangrijkste plaatsen op uw computer. Als uw pc problemen heeft die niet kunnen worden gediagnosticeerd of opgelost met het besturingssysteem, dan is de meest geschikte optie om op te starten in de veilige modus. Er zijn drie soorten veilige modus: met ondersteuning voor netwerkstuurprogramma's, opdrachtregel en zonder dit alles.

Maar hoe start je op in de veilige modus? In Windows 10 gebeurt dit iets anders dan in eerdere versies van het Windows-besturingssysteem: de klassieke "druk op f8 tijdens het opstarten van de pc" werkt niet meer op nieuwe machines omdat ze de neiging hebben om snel op te starten.

Maar er zijn nog een paar manieren om op te starten in de veilige modus in Windows 10, en dit zijn de belangrijkste.

Opstarten vanaf installatiemedia (opstartbare schijf)

Als er helemaal geen manier is om vensters op te starten (bijvoorbeeld als u vast komt te zitten in een automatische herstellus of gewoon een leeg scherm opent wanneer Windows probeert om vensters te openen), dan is de beste manier om in Veilige modus op te starten een herstelschijf of de originele installatieschijf met Windows 10. Als ze er niet bij de hand zijn, geen probleem, want ze zijn relatief eenvoudig te maken. Om dit te doen, moet u een werkende Windows-pc vinden. Om vervolgens een opstartbare Windows 10 USB-drive (flashdrive) te maken, downloadt u het Windows 10-installatiebestand ernaar en volgt u de instructies.

Nadat u een installatie- of herstelschijf hebt gemaakt, plaatst u deze in uw USB-station en start u uw computer opnieuw op.

Als u de installatieschijf gebruikt, zal de computer opstarten vanaf het Windows-installatiescherm, waar u op "volgende" moet klikken en vervolgens een "herstel" moet uitvoeren.

Vervolgens verschijnt een blauw scherm met het opstartmenu van Windows 10. Klik op "problemen oplossen -> geavanceerde opties -> geavanceerde opties -> opstartopties -> opnieuw opstarten".

De computer zou nu opnieuw moeten opstarten naar een nieuw blauw scherm genaamd "opstartopties". Selecteer hier de toets 4, 5 of 6, afhankelijk van de optie voor de veilige modus die u wilt invoeren (met of zonder stuurprogrammaondersteuning of opdrachtregel).

Shift + herstart methode

Als Windows opstart (zelfs wanneer het inlogscherm verschijnt), is deze methode waarschijnlijk de snelste manier om in Veilige modus te komen.

Druk op de aan / uit-knop in Windows 10 (die u niet alleen vanuit het startmenu kunt openen, maar ook vanuit het Windows-inlogscherm - dit is handig als u om welke reden dan ook geen Windows kunt openen). Houd vervolgens de "shift"-toets ingedrukt en druk op de "reset"-knop.

Er zou een blauwe Start OSD moeten verschijnen. U kunt de bovenstaande opstartmethode gebruiken met externe media om de veilige modus van Windows 10 te openen.

Opstarten met Windows-opties

Een andere manier om op te starten in Veilige modus die u in Windows kunt gebruiken, is door naar "opties" te gaan (het tandwielpictogram in het "start"-menu of typ gewoon het woord "opties" in de zoekbalk van Windows).

Selecteer Update en beveiliging en klik vervolgens op Nu opnieuw opstarten onder de kop Aangepaste downloadopties.

Hiermee gaat u vanaf het eerste item naar het blauwe scherm van het startmenu. Klik op "problemen oplossen" -> "geavanceerde opties" -> "bekijk geavanceerde herstelopties" -> "opstartopties" -> "opnieuw opstarten" ". Nadat de computer is opgestart, selecteert u onder Opstartopties toets 4, 5 of 6, afhankelijk van welke versie van Veilige modus u wilt gebruiken.

Gevolgtrekking

De oude methoden voor opstarten in de veilige modus in Windows 10 zijn uitgesloten, nu moet u nieuwe methoden onder de knie krijgen. Het proces zou iets eenvoudiger en gebruiksvriendelijker kunnen zijn, omdat dit een vrij belangrijke modus is voor het besturingssysteem. Al het bovenstaande zijn momenteel echter de beste en gemakkelijkste manieren om de Veilige modus in Windows 10 op te roepen.

Aanbevolen: