Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten In De Veilige Modus
Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten In De Veilige Modus

Video: Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten In De Veilige Modus

Video: Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten In De Veilige Modus
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, Mei
Anonim

Het opnieuw opstarten van de computer in de veilige modus wordt gebruikt om sommige stuurprogramma's of systeembestanden te verwijderen of te vervangen, het register te bewerken of de redenen voor het slecht functioneren van OS-componenten te achterhalen. Windows biedt een keuze uit verschillende opties om de functionaliteit van het systeem te beperken bij het werken in de veilige modus.

Hoe u uw computer opnieuw kunt opstarten in de veilige modus
Hoe u uw computer opnieuw kunt opstarten in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Klik op de opdracht "Shutdown" in het hoofdmenu (op de knop "Start") en selecteer vervolgens de optie "Computer opnieuw opstarten" in het venster dat verschijnt. Als u Windows 7 of Vista gebruikt, selecteert u onmiddellijk de herstartopdracht in de vervolgkeuzelijst.

Stap 2

Wacht op de start van een nieuwe opstartcyclus van de computer, wanneer regels met informatie over de fabrikant, het controleren van geheugenchips, informatie over BIOS-instellingen, enz. op het scherm verschijnen. Daarna wordt het scherm leeg en moet u tijd hebben om op de F8-functietoets in de bovenste rij toetsenbordknoppen te drukken. Mogelijk wordt u gevraagd om op deze toets op het scherm te drukken, maar niet altijd. Het besturingssysteem heeft de mogelijkheid om het opstartprotocol zo te configureren dat deze prompt zonder fouten verschijnt en het opstarten van het systeem gedurende een bepaalde tijd wordt onderbroken in afwachting van een klik.

Stap 3

Kies uit een tiental of meer opties in het menu het type veilige modus dat u wilt. Het muisstuurprogramma is op dit moment nog niet geladen, dus verplaatsen tussen de menuregels is mogelijk met behulp van de pijltoetsen. Wanneer de NUM LOCK-modus is ingeschakeld, kunt u ook de knoppen op het numerieke toetsenbord gebruiken. Als u de regel "Veilige modus" selecteert, dan alleen de stuurprogramma's voor de belangrijkste apparaten (muis, toetsenbord, schijven, basisvideoadapter, monitor) en standaard systeemdiensten worden geladen. Het laden van netwerkverbindingen in deze optie is niet voorzien. Netwerkdiensten en stuurprogramma's worden toegevoegd aan deze basisoptie als u de juiste menuregel selecteert - "Veilige modus met laden van netwerkstuurprogramma's". En door de regel "Veilige modus met ondersteuning voor de opdrachtregel" te selecteren " kunt u de grafische interface van het besturingssysteem uitschakelen.

Stap 4

Kies een van de andere opties als u besluit niet op te starten in de veilige modus. Als u bijvoorbeeld Laatst bekende juiste configuratie selecteert in het menu, gebruikt het besturingssysteem de registergegevens die zijn opgeslagen tijdens de laatste normale uitschakeling van de computer om te starten. Als alternatief kunt u in dit menu de optie "Reboot" selecteren als u weer naar het BIOS wilt terugkeren. Er is ook "Normaal opstarten van Windows" in het menu.

Stap 5

Druk op de Enter-knop wanneer de selectie is gemaakt en de computer hervat het opstarten in de modus die door dit menu wordt aangegeven.

Aanbevolen: