Veilige Modus Inschakelen Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Veilige Modus Inschakelen Bij Het Opstarten
Veilige Modus Inschakelen Bij Het Opstarten

Video: Veilige Modus Inschakelen Bij Het Opstarten

Video: Veilige Modus Inschakelen Bij Het Opstarten
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als uw pc is geïnfecteerd met virussen of als het systeem crasht, bijvoorbeeld vanwege ongeschikte stuurprogramma's, moet u uw computer mogelijk opstarten in de veilige modus. Om dit te doen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Veilige modus inschakelen bij het opstarten
Veilige modus inschakelen bij het opstarten

instructies:

Stap 1

De keuze voor de veilige modus wordt uitgevoerd op het moment dat het besturingssysteem wordt geladen. Als uw computer is uitgeschakeld, zet hem dan aan, als hij werkt, klikt u op de "Start"-knop of de Windows-toets en selecteert u "Afsluiten" in het menu. Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Opnieuw opstarten".

Stap 2

Als u om de een of andere reden de "Start"-knop niet kunt gebruiken, sluit dan af met behulp van Taakbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer het item "Taakbeheer" in het vervolgkeuzemenu of druk op de toetsencombinatie Ctrl, alt="Afbeelding" en Del. Selecteer in het dispatchervenster het item "Shutdown" en de opdracht "Restart" in de bovenste menubalk. Wacht tot Windows uw instellingen opslaat en afsluit.

Stap 3

Wanneer het systeem opnieuw opstart, drukt u op de F8-toets, selecteert u vervolgens de gewenste opstartoptie uit de lijst en bevestigt u uw acties met de Enter-toets. Als er meerdere besturingssystemen op uw computer zijn geïnstalleerd, selecteert u degene die u wilt opstarten in Veilige modus. U kunt de muis niet gebruiken, dus u moet de pijltjestoetsen gebruiken om door het menu te navigeren.

Stap 4

Het Windows-besturingssysteem biedt verschillende opties voor de veilige modus. Veilige eenvoudige modus laadt de standaard systeemservices, toetsenbord-, muis-, monitor- en basisstuurprogramma's voor beeldschermadapters. In de modus voor het laden van netwerkstuurprogramma's worden naast het bovenstaande ook netwerkservices en stuurprogramma's beschikbaar. In de opdrachtregelmodus verschijnt de opdrachtregel in plaats van de grafische gebruikersinterface.

Stap 5

Als u problemen hoopt op te lossen die zijn veroorzaakt door het installeren van het verkeerde stuurprogramma in de Veilige modus, kunt u eerst de optie Laatst bekende juiste configuratie proberen. Met deze optie worden de registergegevens hersteld die zijn opgeslagen bij de laatste uitschakeling van de computer.

Aanbevolen: