Windows Opstarten In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Windows Opstarten In De Veilige Modus
Windows Opstarten In De Veilige Modus

Video: Windows Opstarten In De Veilige Modus

Video: Windows Opstarten In De Veilige Modus
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, April
Anonim

De modus met beperkte functionaliteit, die slechts een minimale set systeemprogramma's gebruikt die de basisfuncties van het besturingssysteem bieden, wordt in de terminologie van Microsoft "veilig" genoemd. De behoefte eraan ontstaat wanneer u een wijziging moet aanbrengen in het systeemregister van parameters die essentieel zijn voor het functioneren van Windows, systeembestanden moet vervangen, bij het installeren van sommige stuurprogramma's, het diagnosticeren van fouten, het bestrijden van virussen, enz.

Windows opstarten in de veilige modus
Windows opstarten in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Start de herstartprocedure van de computer. Dit kan op de gebruikelijke manier worden gedaan - via het hoofdmenu op de knop "Start". Als er echter een veilige modus nodig is, werkt het systeem waarschijnlijk in een abnormale modus en is het hoofdmenu niet beschikbaar. Er is een alternatieve manier die Windows Taakbeheer gebruikt - druk op CTRL + alt="Afbeelding" + Verwijderen, open in de geopende manager het gedeelte "Afsluiten" en klik op "Opnieuw opstarten".

Stap 2

Wacht tot de procedure voor het opslaan van de instellingen, het afsluiten van het besturingssysteem en het starten van het BIOS. Na het controleren van de gezondheid van de hardwareapparaten en het starten ervan, zal het BIOS de controle overdragen aan de bootloader van het hoofdbesturingssysteem. Op dit punt moet u op de F8-toets drukken. Als er meerdere besturingssystemen op de computer zijn geïnstalleerd, pauzeert de bootloader met de standaardinstellingen in dit stadium gedurende twintig seconden. Als er geen pauze is, kunt u dit moment bepalen door het verschijnen van een inscriptie die u uitnodigt om op de F8-toets te drukken. En de meest betrouwbare manier is om meerdere keren op deze knop te drukken vanaf het moment dat de NumLock-, CapsLock- en ScrollLock-indicatoren op het toetsenbord knipperen.

Stap 3

Selecteer de gewenste veilige modusoptie wanneer de bootloader uw signaal opvangt en een menu weergeeft met meer dan een dozijn items. De modus met beperkte functionaliteit bevat slechts drie opties: "Veilige modus", "Veilige modus met laden van netwerkstuurprogramma's" en "Veilige modus met ondersteuning via opdrachtregel". Gebruik de pijltoetsen om de gewenste te selecteren (het muisstuurprogramma is in dit stadium nog niet geladen) en druk vervolgens op Enter. Dit menu biedt ook opties om te weigeren op te starten in de veilige modus. Als u bijvoorbeeld een beperkte bedrijfsmodus nodig hebt om een OS-storing op te lossen, probeer dan eerst de optie Laatst bekende juiste configuratie te gebruiken.

Aanbevolen: