Een Laptop Opnieuw Opstarten In De Veilige Modus Safe

Inhoudsopgave:

Een Laptop Opnieuw Opstarten In De Veilige Modus Safe
Een Laptop Opnieuw Opstarten In De Veilige Modus Safe

Video: Een Laptop Opnieuw Opstarten In De Veilige Modus Safe

Video: Een Laptop Opnieuw Opstarten In De Veilige Modus Safe
Video: How to start Windows 10 in Safe Mode 2024, April
Anonim

In de regel wordt de veilige bedrijfsmodus van het Windows-besturingssysteem gebruikt in gevallen waarin zich een storing voordoet in het functioneren van systeem- of applicatieprogramma's die niet kan worden verholpen wanneer het besturingssysteem in de normale modus werkt. De volgorde van acties voor het starten van het besturingssysteem in deze modus op laptops verschilt weinig van dezelfde bewerking op desktopcomputers.

Een laptop opnieuw opstarten in de veilige modus safe
Een laptop opnieuw opstarten in de veilige modus safe

instructies:

Stap 1

De veilige modus moet worden geselecteerd aan het begin van het opstarten van het besturingssysteem, dus als de laptop is ingeschakeld, opent u het hoofdmenu en start u een herstart.

Stap 2

Wacht tot het BIOS klaar is en het scherm u vraagt om op een toets te drukken om niet-standaard methoden voor het laden van het besturingssysteem op te roepen. Deze inscriptie kan in het Engels zijn: Druk op F8 om Geavanceerde opstartopties te selecteren. De bootloader wacht niet erg lang op een pers, dus de kans is groot dat je het juiste moment mist. Om dit te voorkomen, kunt u periodiek beginnen met het indrukken van de toets direct nadat het BIOS begint te werken.

Stap 3

Wanneer de bootloader de pers herstelt, toont het scherm een lijst met verschillende opties voor het bedienen van het besturingssysteem, waarin verschillende regels verwijzen naar de veilige modus. Gewoonlijk zijn er drie van dergelijke opties: de standaardoptie, die het gebruik van netwerkbronnen mogelijk maakt en de grafische interface uitschakelt. Selecteer de gewenste optie en wacht tot het besturingssysteem klaar is met laden.

Stap 4

In de nieuwste versies van Windows is er een alternatieve optie waarmee u de nodige wijzigingen kunt aanbrengen met behulp van een van de componenten van de grafische shell van het besturingssysteem. In dit geval zal de bootloader zelf de nodige acties uitvoeren tijdens het opstartproces. Om deze methode te gebruiken, opent u het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de "sneltoetsen" Win + R. Voer vervolgens de opdracht msconfig in en klik op de knop OK. Als gevolg hiervan zou het instellingenvenster met de titel "Systeemconfiguratie" op het scherm moeten verschijnen.

Stap 5

Ga naar het tabblad Opstarten en vink het vakje Veilige modus aan - het bevindt zich onder de knop met de tekst Geavanceerde opties. Hier kunt u ook extra parameters selecteren: netwerkstuurprogramma's gebruiken in de veilige modus (het veld "Netwerk"), de grafische interface uitschakelen (het selectievakje "Geen GUI"), een downloadlogboek voor stuurprogramma's bijhouden, enz.

Stap 6

Wanneer alle vereiste instellingen zijn gecontroleerd, klikt u op de knop OK en start u het besturingssysteem opnieuw op.

Aanbevolen: