Een Laptop Opstarten In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Een Laptop Opstarten In De Veilige Modus
Een Laptop Opstarten In De Veilige Modus

Video: Een Laptop Opstarten In De Veilige Modus

Video: Windows opstarten in de veilige modus 2022, December
Anonim

Het probleem wanneer Windows niet opstart op een laptop is bij velen bekend. Meestal wordt het probleem opgelost door het problematische besturingssysteem opnieuw te installeren. Hoewel in deze situatie een meer humane oplossing kan worden gevonden. U kunt Windows eenvoudig opstarten in de veilige modus en het probleem oplossen. Bovendien helpt het om informatieverlies te voorkomen.

Een laptop opstarten in de veilige modus
Een laptop opstarten in de veilige modus

Het is nodig

Windows-laptop

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van het laptopmodel kan het opstarten van de computer in de veilige modus verschillen. Ook is het betreden van de veilige modus van het besturingssysteem afhankelijk van de Windows die op de laptop is geïnstalleerd. Hierbij zullen twee opties worden overwogen. Een van hen zal zeker geschikt zijn voor elk laptopmodel.

Stap 2

Zet de laptop aan en wacht tot het besturingssysteem volledig is geladen. Schakel alle actieve actieve programma's uit die werden geladen toen de laptop werd ingeschakeld. Dit zijn bijvoorbeeld antivirussen of programma's die de werking van het besturingssysteem bewaken. De melding over momenteel lopende programma's wordt weergegeven in de rechterbenedenhoek van de monitor in de vorm van pictogrammen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het actieve programma en selecteer de opdracht "exit" in het contextmenu dat verschijnt. Sluit op deze manier alle actieve actieve programma's af. Wees niet bang om een ​​applicatie uit te schakelen die nodig is om Windows goed te laten functioneren. Van de actieve programma's die met de laptop worden uitgevoerd, kunt u alleen de programma's uitschakelen die de mogelijkheden van het Windows-besturingssysteem uitbreiden.

Stap 3

Houd de uit-knop met geweld ingedrukt. Wacht ongeveer een minuut en zet de laptop aan. Er verschijnt een menu waarin u een methode kunt selecteren om in te loggen. Selecteer in dit menu "veilige modus". Merk op dat het opstarten van Windows in de veilige modus erg traag is. Afhankelijk van het laptopmodel en de versie van het besturingssysteem kan dit proces één tot vijf minuten duren. Het kan lijken dat de laptop is vastgelopen en dat er niets aan de hand is. Start uw laptop tijdens dit proces niet opnieuw op of schakel deze niet uit. Als het systeem desondanks niet kan opstarten in de veilige modus, gebeurt dit soms als Windows uitvalt, dan start de laptop gewoon automatisch opnieuw op of schakelt zichzelf uit. Nadat u in veilige modus aan het werk bent gegaan, ziet u een zwart laptopscherm zonder opstartscherm en bovenaan het scherm het opschrift "veilige modus".

Stap 4

De tweede manier om naar de veilige modus te gaan. Zet uw computer aan en druk continu op de F8-toets. De opstartopties van Windows verschijnen. Kies onder hen "veilige modus". In sommige laptopmodellen kan de F12-toets dienen als alternatief voor F8.

Populair per onderwerp