Hoe De Taakbalk Op Windows Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Op Windows Te Verplaatsen
Hoe De Taakbalk Op Windows Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Op Windows Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Op Windows Te Verplaatsen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De taakbalk in besturingssystemen van de Windows-familie dient als een multifunctionele add-on. Met zijn hulp kunt u de applicatie snel starten, de huidige datum en tijd achterhalen en toegang krijgen tot belangrijke delen van het systeem. Soms moet dit paneel worden verplaatst.

Hoe de taakbalk op Windows te verplaatsen
Hoe de taakbalk op Windows te verplaatsen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Allereerst wil ik wijzen op de gevallen waarin het paneel moet worden verplaatst. De gebruiker kan de locatie visueel niet leuk vinden en de beweging kan ook te wijten zijn aan de kleine diagonaal van de monitor, bijvoorbeeld op laptops en netbooks. Om deze bewerking uit te voeren, pak je het paneel met de linkermuisknop en sleep je het naar een van de zijkanten. Het paneel zelf heeft de neiging om te worden gemagnetiseerd naar de randen van het bureaublad.

Stap 2

Opgemerkt moet worden dat deze operatie niet altijd gemakkelijk en eenvoudig is. Wanneer het paneel is gedockt, wordt deze actie onmogelijk. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het paneel en selecteer "Dock the taskbar".

Stap 3

Als dit item er om de een of andere reden niet is, ga dan naar het menu Start aanpassen. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteer Eigenschappen. Schakel over naar het tabblad "Taakbalk" en schakel de regel "Dock the taskbar" uit. Klik op de knoppen Toepassen en OK.

Stap 4

Als u wilt dat de taakbalk automatisch van het scherm wordt verborgen, gaat u naar de instellingen van het menu Start, zoals u deed in de vorige stap. Vink het vakje aan naast "De taakbalk automatisch verbergen" en druk op de Enter-toets.

Stap 5

Experts voor het afstemmen van besturingssystemen raden aan om de taakbalk aan de rechter- of linkerkant van het bureaublad te laten knipperen. Zo kunt u kostbare ruimte besparen bij het bekijken en verwerken van foto's via grafische editors of bij het typen van veel tekst.

Stap 6

Als u de standaardsysteeminstellingen niet zelf kunt herstellen, moet u de Microsoft Fix it-tool gebruiken. Om dit programma te downloaden, moet u op de volgende link klikken https://go.microsoft.com/?linkid=9663634. Voer het uitvoerbare bestand uit en volg de instructies van de wizard Instellingen herstellen.

Aanbevolen: