Hoe De Taakbalk Naar Het Bureaublad Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Naar Het Bureaublad Te Verplaatsen
Hoe De Taakbalk Naar Het Bureaublad Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Naar Het Bureaublad Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Naar Het Bureaublad Te Verplaatsen
Video: W10-0031 De Taakbalk verplaatsen naar onderen, boven, linker of rechter zijkant van het bureaublad. 2024, April
Anonim

De gebruiker kan het bureaublad naar eigen smaak indelen: snelkoppelingen en verschillende elementen in een speciale volgorde toevoegen, verwijderen of rangschikken, de manier waarop ze worden weergegeven aanpassen, de kleur van componenten of de achtergrondafbeelding wijzigen. De taakbalk kan ook worden verplaatst door een paar stappen te volgen.

Hoe de taakbalk naar het bureaublad te verplaatsen
Hoe de taakbalk naar het bureaublad te verplaatsen

instructies:

Stap 1

Standaard bevindt de taakbalk zich onderaan het scherm. Het bevat: de "Start"-knop, de snelstartbalk en het systeemvak. Elk van de componenten heeft een ander doel, maar deze onderdelen kunnen niet worden gescheiden van het gebied van de taakbalk zelf.

Stap 2

In sommige gevallen kan de taakbalk verborgen zijn, het is moeilijk om zo'n paneel te verplaatsen. Om het weer te geven, verplaatst u de cursor naar de onderkant van het scherm en wacht u tot het paneel "opduikt". Klik met de rechtermuisknop op het paneel dat verschijnt en selecteer het item "Eigenschappen" in het contextmenu. U kunt ook op de Windows-toets drukken, het Configuratiescherm openen en het pictogram Taakbalk en Startmenu selecteren in de categorie Vormgeving en thema's.

Stap 3

Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad "Taakbalk" en schakel het selectievakje "Taakbalk automatisch verbergen" uit. Pas daarna de nieuwe instellingen toe en sluit de "Eigenschappen van de taakbalk en het startmenu" met de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Stap 4

Wanneer de taakbalk stopt met verdwijnen, klikt u erop met de linkermuisknop en sleept u de taakbalk zonder de aangegeven knop los te laten naar de plaats waar deze zich zou moeten bevinden. Als u het paneel niet op deze manier kunt verplaatsen, zorg er dan voor dat het niet is gedockt.

Stap 5

Het dokken van de taakbalk in een bepaalde positie wordt geregeld door de aanwezigheid / afwezigheid van een markering tegenover de overeenkomstige optie. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en zorg ervoor dat er geen vinkje staat naast "Taakbalk Dock". Als het bestaat, verwijder het dan door met de linkermuisknop op het opgegeven item te klikken.

Stap 6

Sleep daarna de taakbalk op dezelfde manier als beschreven in de vierde stap, en maak hem opnieuw vast, waarbij de markering tegenover het item "Taakbalk Dock" terugkeert. Houd er rekening mee dat de taakbalk alleen aan de randen van het scherm kan worden geplaatst; hij past niet in het midden van het scherm.

Aanbevolen: