Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Verplaatsen
Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Verplaatsen

Video: W10-0031 De Taakbalk verplaatsen naar onderen, boven, linker of rechter zijkant van het bureaublad. 2022, December
Anonim

Een lijst met momenteel geopende vensters voor verschillende programma's wordt op de Windows-taakbalk geplaatst. Het bevat ook de knop "Start" en "Meldingsgebied" - lade. De gebruiker kan de positie van het paneel naar eigen goeddunken wijzigen door het naar elke kant van het scherm te verplaatsen. Deze operatie wordt zo eenvoudig uitgevoerd dat het soms zelfs gebeurt zonder dat een persoon het wil, als gevolg van onvoorzichtige beweging van de muis. Gelukkig kun je het paneel binnen enkele seconden weer in de juiste positie terugzetten.

Hoe de taakbalk naar beneden te verplaatsen
Hoe de taakbalk naar beneden te verplaatsen

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Vouw het contextmenu van de taakbalk uit en zorg ervoor dat deze niet op de huidige positie is vastgezet. Om het menu te openen, klikt u met de rechtermuisknop om een ​​ruimte te selecteren die vrij is van pictogrammen voor geopende vensters en andere elementen op het paneel. Het contextmenu-item dat u nodig hebt, heet "Pin the taskbar". Als deze regel een vinkje heeft, klik er dan met de linkermuisknop op om deze te verwijderen. Daarna wordt het mogelijk om het paneel te verplaatsen door te slepen.

Stap 2

Beweeg de muisaanwijzer opnieuw over een lege ruimte op de taakbalk en klik met de rechtermuisknop en sleep deze naar de onderrand van het scherm. Er gebeurt niets terwijl u beweegt - negeer het, het zou moeten zijn totdat u de aanwijzer dicht genoeg bij de rand van het bureaublad plaatst. Wanneer u de knop loslaat en het paneel in de nieuwe positie staat, vergrendelt u het. Open hiervoor het contextmenu opnieuw en vink het vakje naast het item "De taakbalk vastzetten" aan.

Stap 3

In de nieuwste versies van Windows kunt u verplaatsen zonder te slepen - alle bedieningselementen die nodig zijn voor een dergelijke bewerking worden in het eigenschappenvenster van de taakbalk geplaatst. Om het te bellen, opent u het contextmenu en selecteert u het item "Eigenschappen". Er wordt een nieuw venster geopend op het tabblad "Taakbalk" en de gewenste instelling wordt erin geplaatst in het gedeelte "Taakbalkontwerp". Vouw de vervolgkeuzelijst uit onder de "Positie van de taakbalk op het scherm" en selecteer de regel "Bottom".

Stap 4

In hetzelfde venster kunt u extra opties instellen voor het weergeven van het paneel - vink bijvoorbeeld het vakje "Automatisch de taakbalk verbergen" aan zodat het in een inactieve toestand voorbij de onderkant van het scherm valt en verschijnt wanneer u de muis beweegt aanwijzer naar deze rand. De opdracht voor het bepalen van de positie van het paneel wordt hier ook gedupliceerd - het selectievakje "Taakbalk vergrendelen" wordt in de eerste regel van dit gedeelte van het tabblad geplaatst. Wanneer alle vereiste instellingen zijn voltooid, klikt u op de knop OK.

Populair per onderwerp